سخنگوی شورای نگهبان که چند روز قبل گفته بود «يعني مشکل کشور فقط همين رياست جمهوري زنان است؟!» به خبرگزاری ایسنا گفته بررسیهای اعضای شورای نگهبان در موضوع رجل سیاسی هنوز ادامه دارد اما هنوز به جمع بندی نرسیده است.
عباسعلی کدخدایی در گفتوگو با ایسنا درباره آخرین وضعیت بررسیها در موضوع رجل سیاسی گفت: «بررسیهای ما ادامه دارد، هنوز به جمع بندی نرسیدیم، چند جلسهای دیگر نیاز است تا برای یررسی این موضوع داشته باشیم، انشاءالله به نتیجه برسیم اعلام خواهیم کرد.»
کدخدایی در روزهای گذشته هم در مصاحبهای اعلام کرده بود شورای نگهبان تاکنون چندين جلسه درباره موضوع رجل سیاسی داشته است.
شورای نگهبان که مسوول تعیین تکلیف این موضوع است به گفته کدخدایی چند هفته است که آن را در دستور کار قرار داده است. سخنگوی شورای نگهبان گفته: «بحثهاي خوبي صورت گرفته است و کم کم به جمع بنديهايي ميرسيم که انشاالله آن را اعلام ميکنيم که مجلس هم بر اساس آن، قانون جامعي را وضع کند ولي هنوز در دستور کار است.»
به گفته او، شاخصها و معيارهاي رجل مذهبي سياسي و مدير و مدبر بودن، موضوعات مورد بحث بوده است.
کدخدايي اما نظر شخصی خود را چنین بیان کرده: «اين مسأله هرچند در رسانهها فقط به عنوان بحث سياسي مطرح ميشود، اما بحث سياسي نيست بلکه بحث فقهي و قديمي است و بحثي نيست که در طول دوره انقلاب به آن رسيده باشيم. اين يک نظريه فقهي است که زن نميتواند به مفهوم شرعي ولايت داشته باشد و عدهاي ميگويند رياست جمهوري و وزارت چون جزپي از آن ولايت است پس زن نميتواند وزير و رييسجمهور شود. اين نظريه فقهي نظر جديدي نيست که امروز مطرح شده باشد بلکه نظري است که چند صد سال در عرصههاي فقهي روي آن بحث شده مانند بحثي که در خصوص قضاوت زنان مطرح است.»
او گفته: «در مقابل هم البته نظر اقليتي وجود دارد اما نظر مشهور همان است که گفتم. طبيعتا بايد در اين چارچوب روي آن فکر کرد که کدام يک از اين نظرات اعتبار بيشتري دارد و بر اساس آن بخواهيم عمل کنيم. نميتوان به سادگي گفت که اين بحث رجل بايد به زنان هم تسري پيدا کند. اينها نيازمند استدلال و بحث علمي است و اگر در اين بحث علمي به نتيجه برسند خب هيچ مشکلي نيست ولي اگر نرسيدند نبايد اين را به يک مساله و موضوع سياسي تبديل کنيم چون بحث فقهي و علمي است و بايد در آن چارچوب عمل شود.»
اصل ۱۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران میگوید: «رییس جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی که واجد این شرایط باشند انتخاب گردد: «ایرانیالاصل، تابع ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوی، مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور.»
هنوز درباره امکان رییس جمهوری شدن زنان نظر صریح حقوقی وجود ندارد.
در دورههای مختلف انتخابات ریاست جمهوری این اصل همواره مورد مناقشه قرار گرفته و با اینکه زنان از ثبت نام منع نشدهاند، اما هیچ کدام نتوانستهاند از سد شورای نگهبان بگذرند چون فرض غالب، معنای جنسی کلمه «رجال» به معنی «مردان» است.