وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات ایران می‌خواهد پیام‌رسان‌های اینترنتی را بومی کند. او همچنین در مصاحبه‌ای گفته به اینکه کارمند وزارت اطلاعات بوده، افتخار می‌کند.

پیام‌رسان‌ تلگرام محبوب ترین پیام‌رسان‌ حال حاضر در ایران است

محمدجواد آذری‌ جهرمی که امروز هفتم شهریور در جلسه فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس ایران شرکت کرده، برنامه بومی سازی پیام رسان‌ها را به دنبال سوالات ۱۲ نفر از اعضای این فراکسیون درباره تلگرام مطرح کرده است. این نمایندگان نگرانند که این برنامه از خارج از کشور هدایت شود.

ابوالفضل حسن‌بیگی، از اعضای این کمیسیون، این نگرانی را این طور مطرح کرده است: «در حال حاضر اطلاعات همه کسانی که از تلگرام استفاده می‌کنند اعم از نوجوان، جوان، پیر یا حتی مسئولان و مدیران میانی و ارشد کشور از طریق تلگرام رد و بدل می شود و متاسفانه اخبار درجه یک و محرمانه و سری، حتی پیامک‌ها و اسناد جمهوری اسلامی ایران نیز از طریق تلگرام منتقل می شود؛ آن‌ هم در شرایطی که سرورهای تلگرام از خارج از کشور هدایت می‌شوند و به معنای واقعی، این اطلاعات در اختیار اجنبی قرار می‌گیرد.»

جهرمی در مقابل این نگرانی‌ها گفته است در گذشته اقدامات و مطالعاتی در این زمینه انجام شده و اکنون هم وزارت ارتباطات با کمک مجلس و به خصوص فراکسیون ولایی به دنبال تهیه طرح کامل و جامعی است تا حرکت بزرگی درباره مرکز پیامک، تلگرام و فضای مجازی انجام شود؛ که توسعه پیام‌رسان‌های بومی بخشی از این حرکت است.

نمایندگان فراکسیون ولایی در این جلسه از وزیر ارتباطات درباره برنامه‌اش برای نحوه اجرای برنامه ششم و رفع دغدغه‌های رهبر جمهوری اسلامی درباره نحوه استفاده از فضای مجازی هم پرسش کرده‌اند.

علی خامنه‌ای اخیرا در دیدار با طلاب به آنها گفته که می‌توانند از فرصت‌های فضای مجازی به نفع کشور و مملکت استفاده کنند.

تلگرام و کانال‌هایش به یکی از پاشنه‌های آشیل جمهوری اسلامی در فضای مجازی تبدیل شده، تا جایی که در سال‌های اخیر تلاش برای کنترل این پیام رسان و برخوردهای امنیتی با فعالان و مدیران آن در صدر برنامه‌های امنیتی قرار داشته است. اخیرا محمود علوی، وزیر اطلاعات در نشست با نمایندگان عضو فراکسیون مستقلان مجلس برای معرفی برنامه‌‌های وزارت اطلاعات در دولت دوازدهم گفته بود مبارزه با کانال‌های تلگرام و ایجاد جنگ روانی علیه کانال‌های افشاگری مانند «آمدنیوز» در دستور کار وزارت اطلاعات قرار دارد.

این روند اکنون با انتخاب محمدجواد آذری‌جهرمی به عنوان وزیر اطلاعات رنگ دیگری گرفته است. جهرمی یکی از پر مساله‌ترین وزرای کابینه دوازدهم و دولت حسن روحانی است که به دلیل سوابق فعالیت در وزارت اطلاعات و نقش در توسعه شنود در کشور، انتقادات زیادی را متوجه دولت حسن روحانی کرده است. اگرچه، جهرمی در واکنش به این انتقادات به خبرگزاری تسنیم گفته مواردی که درباره عملکردش به او نسبت داده شده، نادرست و اساسا دروغ است.

او در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم درباره تلاش اصلاح‌طلبان برأی عدم اعتماد نمایندگان مجلس به او، شایعه‌های مطرح‌شده در فضای مجازی درباره عملکردش را رد کرده و گفته است: «من افتخار می‌کنم که کارمند وزارت اطلاعات بودم، اما موارد نادرستی که در این زمینه به اینجانب نسبت داده شده اساساً دروغ است.»

به نظر می‌رسد با توجه به سوابق اطلاعاتی این وزیر، برخورد او با کانال‌های تلگرامی و شبکه‌های مشابه پیام‌رسان با سلف خود، محمود واعظی، متفاوت خواهد بود؛ هرچند دولت ایران تلاش می‌کند از این چهره امنیتی دفاع کند.

اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهوری ایران دیروز درباره وزیر جدید ارتباطات گفته بود: «متاسفانه برخی افراد در مورد آقای جهرمی صحبت‌های ناحقی مطرح کردند. مطمئن هستم این افراد بعد از چند ماه باید از ایشان حلالیت بطلبند و از جامعه عذرخواهی کنند.»

محمدجواد آذری‌جهرمی از ۲۸۸ رأی مأخوذه، با کسب ۱۵۲ رأی موافق، ۱۲۰ رأی مخالف، ۷ رأی ممتنع و ۹ رأی باطله از مجلس ایران رأی اعتماد گرفته است.

بیشتر بخوانید:

آذری جهرمی: فیلترینگ توئیتر مرتبط با حوزه امنیت ملی است