رییس جدید شورای شهر تهران علت و منبع اصلی آسیب‌های اجتماعی شهر تهران را صیانت نکردن از فرهنگ دانست. محسن هاشمی با اشاره به اینکه چند گزارش محرمانه درباره این موضوع مطالعه کرده، اذعان کرد در این زمینه پول زیادی هزینه شده است اما حجم آسیب‌ها نشان دهنده نادرست بودن مسیر است.

عکس از آرشیو

هاشمی در یک برنامه رادیویی در ایران درباره برنامه‌های شورای پنجم پایتخت گفت چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است. ضرب المثلی که وجه سیاسی آن در میان افکار عمومی، اغلب در مورد هزینه شدن بودجه‌های کلان از سوی ایران در دیگر کشورهاست. منظور محسن هاشمی اما هزینه شدن بودجه‌های فرهنگی در جاهایی است که نیازی به آن نیست: «نباید بودجه‌های فرهنگی در جاهایی که لازم نیست هزینه شود و باید در هزینه‌ها اولویت بندی کنیم.»

او گفت اعتقاد دارد آسیب‌های اجتماعی در شهر تهران تنها از طریق سازمان‌های مردم نهاد و غیردولتی حل می‌شود، نه سیستم دولتی: «البته برنامه اجرایی این موضوع در شورای چهارم نوشته شده اما باید مورد بازنگری قرار گیرد و کیفی‌سازی شود.»

محسن هاشمی درباره عدم تاثیرگذاری فرهنگسراها در تهران نیز گفت: «متاسفانه در کارهای فرهنگی که در تهران انجام شده، محدودیت‌هایی را اعمال کردیم که حتی در دین نیز وجود ندارد و این باعث شده بسیاری از هنرمندان به میدان نیایند و متاسفانه مرز گناه و ثواب در سیستم یک مقدار حالت افراطی پیدا کرده است.»

هاشمی همچنین گفته است: «آنجا که اسلام گناه اعلام نکرده، مدیران به دلیل اینکه فکر می‌کنند ممکن است اتفاقی رخ دهد، اجازه نمی‌دهند و این باعث از دست دادن هنرمندان شده است و باید اقدامی در این راستا اندیشیده شود.»

موضوع آسیب‌های اجتماعی در ایران به یک بحران تبدیل شده و به عالی ترین سطوح مدیریتی و سیاسی رسیده است. علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در سال‌های گذشته بارها درباره گسترش آسیب‌های اجتماعی هشدار داده است، اما در این بحران نقشی برای حاکمیت قائل نشده است.


  • در همین زمینه