مأموران امنيتی آمريکا می‌گويند القاعده در حال تلاش برای دست‌يابی به بمب‌های آغشته به «سم ريسين» است.

 به گزارش ریانووستی، روزنامه نيويورک‌تايمز شنبه ۱۳ اوت ۲۰۱۱ (۲۲ مرداد ۱۳۹۰) خبر داده نيروهای عملياتی القاعده در يمن بيش از يک سال است که برای جمع‌آوری دانه‌های گياهی کرچک برای توليد ريسين تلاش می‌کنند.

 ريسين ماده‌ای سمی است که از دانه‌های کرچک به‌دست می‌آيد. تنفس بخار اين ماده سمی معمولاً طی شش تا هشت روز منجر به مرگ می‌شود. برای مقابله با ريسين عملاً هيچ پادزهری وجود ندارد و شش هزار برابر سمی‌تر از سيانور است.

 ريانوستی افزوده: «جنگجويان القاعده ممکن است که به‌وسيله انفجارهای کوچکی در اماکن سربسته مانند ساختمان‌های تجاری و يا فرودگاه‌ها اين ماده سمی را در هوا پراکنده کنند.»

 باراک اوباما، رئيس جمهوری آمريکا سال گذشته در خصوص اين موضع گفته بود: «با وجود اينکه تهديد حمله با ماده سمی ريسين قريب‌الوقوع نيست اما بايد برای جلوگيری از هر نوع تلفاتی پيشگيری کنيم.»

ريسين ماده‌ای سمی است که از دانه‌های کرچک به‌دست می‌آيد. تنفس بخار اين ماده سمی معمولاً طی شش تا هشت روز منجر به مرگ می‌شود

شبکه القاعده که دارای ماهيت نظامی است به عنوان يک شبکه «تروريستی» شناخته می‌شود. حمله اين گروه به مرکز تجارت جهانی آمريکا در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ جزو بزرگ‌ترين اقدامات «تروريستی» اين شبکه قلمداد می‌شود.

 اسامه بن‌لادن، رهبر القاعده بود که دوم ماه مه ۲۰۱۱ در حمله کماندوهای ويژه آمريکا به محل سکونت وی در ايبت‌‌آباد پاکستان کشته شد.

 باراک اوبام پس از کشته‌شدن بن‌لادن در ديدار با کماندوهايی که در حمله به رهبر القاعده حضور داشتند، گفت: «ما سر آنان (القاعده) را جدا کرديم و سرانجام آن‌ها را شکست می دهيم.»

 با کشته‌شدن بن‌لادن، ايمن الظواهری رهبری القاعده را برعهده گرفت. الظواهری که در سال ۱۹۵۱ در مصر متولد شد، در دهه ۱۹۸۰ با اسامه بن‌لادن بنيانگذار القاعده آشنا شد و در حال حاضر به‌طور مخفيانه زندگی می‌کند.

القاعده عمدتاً در پاکستان، افغانستان و عراق فعاليت دارد.