وزير کشور اسرائيل با ساخت هزار و ۶۰۰ واحد مسکونی در منطقه شرق بيت‌المقدس (اورشليم) موافقت کرد.

به گزارش رويترز، الی ييشای، وزير کشور اسرائيل امروز پنج‌شنبه ۱۱ اوت (۲۰ مرداد) به‌شکل رسمی خبر ساخت هزار و ۶۰۰ واحد مسکونی در منطقه شرق بيت‌المقدس را اعلام کرد.

الی ييشای، وزير کشور در دولت راست‌گرای اسرائيل، خود عضو بلندپايه حزب افراطی مذهبی «شاس» و معتقد به تداوم ساخت واحدهای مسکونی در شرق بيت‌المقدس و کرانه باختری رود اردن است.

طرح شهرک‌سازی اسرائيل در سال گذشته به تنش‌های ديپلماتيک ميان آمريکا و اسرائيل منجر گرديد و در ادامه می‌تواند بر تلاش‌های واشنگتن برای متقاعد ساختن فلسطينی‌ها در رابطه با به‌رسمين شناختن دولت مستقل فلسطينی در نشست عمومی سازمان ملل، تأثير بگذارد.

نشست عمومی سازمان ملل متحد در ماه آينده در نيويورک برگزار خواهد شد و نمايندگان فلسطين در نظر دارند تا موضوع رسميت بخشيدن به دولت مستقل فلسطين در اين اجلاس را قطعی کنند؛ امری که اسرائيل و آمريکا با آن مخالف‌اند.

بنيامين نتانياهو، نخست وزير اسرائيل در تلاش برای کاهش تنش‌های ديپلماتيک با هم‌پيمانان خود تنها تأسف خود را ابراز داشت اما از توقف ساخت واحدهای مسکونی چيزی نگفت

نبيل ابوردينه، سخنگوی تشکيلات خودگردان فلسطين از آمريکا، اتحاديه اروپا و ديگر کشورها خواست از روند صلح در خاورميانه پشتيبانی کنند و به دولت اسرائيل فشار وارد سازند تا شهرک‌سازی‌های خود را متوقف سازد.

در پی تصويب طرح‌ ساخت واحدهای مسکونی جديد در شرق بيت‌المقدس، اتحاديه اروپا ضمن ابراز «تأسف عميق» خود از اين تصميم آن را به زيان تلاش‌ها در راه صلح خاورميانه دانست.

در ماه مارس گذشته زمانی که جو بايدن، معاون رئيس جمهور آمريکا از بيت‌المقدس ديدار می‌کرد دولت اسرائيل نخستين توافق خود با ساخت هزار و ۶۰۰ واحد مسکونی در محله رمات شلومو، در بخش شرقی بيت‌المقدس را اعلام کرد.

اين منطقه پس از جنگ شش روزه اسرائيل و کشورهای عربی در سال ۱۹۶۷ به اشغال اسرائيل درآمده است.

اقدام تازه دولت اسرائيل با واکنش شديد آمريکا روبه‌رو شده است و هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا آن را «توهينی به ايالات متحده» عنوان کرد.

بنيامين نتانياهو، نخست وزير اسرائيل در تلاش برای کاهش تنش‌های ديپلماتيک با هم‌پيمانان خود تنها تأسف خود را ابراز داشت اما از توقف ساخت واحدهای مسکونی چيزی نگفت.

«صلح اکنون»، نهاد اسرائيلی مخالف شهرک‌سازی‌های دولت اسرائيل، در بيانيه‌ای دولت اين کشور را متهم ساخت که «به روشی بی‌شرمانه در نظر دارد بحران مسکن در اسرائيل با ساخت شهرک‌ها حل کند.»

اسرائيل در ماه نوامبر سال ۲۰۰۹ به مدت ۱۰ ماه شهرک‌سازی‌های خود در کرانه باختری رود اردن را متوقف کرد اما پس از پايان اين مدت، با وجود درخواست آمريکا مبنی تمديد اين مدت، در حالی که دور جديد مذاکرات صلح خاورميانه تازه آغاز شده بود، شهرک‌سازی‌های خود را از سر گرفت.

از سرگيری شهرک‌سازی‌ها مهم‌ترين عامل ناکامی دور تازه مذاکرات صلح خاورميانه بود چرا که رهبران فلسطين اعلام کرده بودند که در صورت ادامه اين روند به مذاکرات ادامه نخواهند داد.

فلسطينی‌ها در نظر دارند شرق بيت‌المقدس را به پايتخت دولت آينده خود تبديل کنند.

نزديک به ۵۰۰ هزار يهودی و دو و نيم ميليون فلسطينی در کرانه باختری رود اردن و شرق بيت‌المقدس زندگی می‌کنند.