یک مقام قضائی از فسخ قرارداد تعدادی از املاک واگذار شده توسط شهرداری تهران و ادامه رسیدگی به پرونده «املاک نجومی» خبر داد.

به‌رغم تائید فساد مالی در شهرداری تهران، محمدباقر قالیباف همچنان از پیگیری قضائی مصون مانده است.

دوران سکانداری محمدباقر قالیباف در شهرداری تهران رو به پایان است اما پرونده فساد مالی او و همراهانش هنوز به سرانجامی نرسیده و افشاگری‌ها همچنان ادامه دارد.

در تازه‌ترین افشاگری عباس جدیدی عضو شورای شهر تهران که از راه‌یابی به پنجمین دوره شورا بازماند، خواستار پاسخگویی قالیباف در خصوص واگذاری یک بخش از فضای سبز شهری تهران به «مجموعه سوارکاری آریا‌سب»، واگذاری ۱۲۰۰ متر مربع زمین با کاربری گلخانه به یک موسسه مذهبی به‌نام «هئیت ائمه اطهار» و همچنین واگذاری یک قطعه زمین در منطقه ۱۸ به حوزه علمیه الهادی شد.

او گفت که شهردار تهران بسیاری از املاک و اراضی را به صورت رایگان به هئیت‌های مذهبی، نهادهای خیریه، مساجد و شخصیت‌های حقیقی و حقوقی واگذار کرده است.

به گفته جدیدی که تا پیش از انتخابات پنجمین دوره شوراها، در شمار حامیان محمد‌باقر قالیباف قرار داشت، واگذاری غیرقانونی املاک در شهرداری تهران از سال ۱۳۸۵ آغاز شده است.

در همین رابطه رحمت‌الله حافظی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران هم از واگذاری غیرقانونی سوله‌های خدماتی شهرداری به برخی از نهادها از جمله صدا و سیما و دانشگاه علمی و کاربردی خبر داد.

شهرداری تهران پیش از این واگذاری و تغییر کاربری سوله‌ها را تکذیب کرده بود.

حافظی تابستان سال گذشته با افشای فهرست دریافت کنندگان املاک نجومی، خواستار استیضاح قالیباف و تحقیق و تفحص از شهرداری تهران شد.

به‌رغم تائید فساد مالی در شهرداری تهران از سوی مقام‌های قضایی، مجلس شورای اسلامی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا تحقیق و تفحص از شهرداری تهران را تصویب نکرد.

به گفته احمد حکیمی پور عضو شورای شهر تهران حجم فساد مالی شهرداری تهران ۲ هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود.

عباس جعفری دولت‌آبادی دادستان دادستان عمومی و انقلاب تهران سه‌شنبه ۲۰ تیر گفت که ۵ میلیارد تومان از مابه‌تفاوت ارزش املاک واگذار شده «مسترد شده است».

او همچنین  از فسخ  قرارداد ۳۷ ملک واگذار شده توسط شهرداری خبر داد و گفت که ۱۳۶ ملک مورد بررسی قضائی قرار گرفته است.

به گفته این مقام قضائی ۱۸۵ نفر در ارتباط با پرونده املاک نجومی شهرداری تهران مورد بازپرسی و تحقیق قرار گرفته‌اند.

منتخبین پنجمین دوره شورای شهر تهران وعده کرده‌اند که رسیدگی قضائی به پرونده فساد مالی شهرداری تهران در سال‌های گذشته را پیگیری کنند.

قالیباف در تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری «واگذاری املاک نجومی» را «تهمت» دانسته که به منظور جلوگیری از شرکت او در انتخابات ریاست جمهوری مطرح شده است.

قالیباف سال ۱۳۸۴ پس از آنکه محمود احمدی‌نژاد به ریاست قوه مجریه رسید، از سوی اعضای شورای شهر به عنوان شهردار تهران انتخاب شد.


بیشتر بخوانید: بازگشت پرونده فساد مالی شهرداری تهران به مجلس