به‌رغم آن‌که دستگاه قضائی ایران یک سال پیش احکام سبکی را علیه ۲۰ نفر از حمله‌کنندگان به سفارت عربستان سعودی صادر کرده بود، ۱۰ نفر از آن‌ها به این حکم اعتراض کردند که دادگاه تجدیدنظر آن‌ها برگزار شد.

حمله به سفارت عربستان سعودی در تهران در برابر دیدگان مأموران انتظامی ـ شنبه ۱۲ دی ۱۳۹۴
حمله به سفارت عربستان سعودی در تهران در برابر دیدگان مأموران انتظامی ـ شنبه ۱۲ دی ۱۳۹۴

به‌گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا)، مصطفی شعبانی، وکیل مدافع گروهی از حمله‌کنندگان به سفارت عربستان سعودی گفت دادگاه تجدیدنظر این ۱۰ نفر امروز، دوشنبه ۱۹ تیر در شعبه ۵۳ دادگاه تجدیدنظر تهران برگزار و آخرین دفاعیات متهمان و وکلای مدافع آن‌ها انجام شد.

به‌گفته شعبانی «این نخستین و آخرین جلسه دادگاه تجدیدنظر بود که دفاعیات انجام شد» و باید منتظر رأی دادگاه درباره این افراد ماند.

متهمان پرونده حمله به سفارت عربستان سعودی ۴۵ نفر بودند. دادگاهِ ۲۰ متهم، ۲۸ و ۲۹ تیر سال ۱۳۹۵ در شعبه ۱۰۶۰ دادگاه کارکنان دولت برگزار شد.

بر اساس حکم قضائی این دادگاه، شدیدترین محکومیت شش ماه برای پنج نفر صادر شد، برخی به ۹۱ روز زندان محکوم و بقیه آزاد شدند. متهمان از اتهام تخریب سفارت نیز تبرئه شدند.

پرونده چهار نفر روحانی‌ای که از متهمان بودند در دادگاه ویژه روحانیت رسیدگی شد.

در اتهامات متهمان دادگاه ویژه کارکنان دولت، تخریب عمدی سفارت عربستان سعودی و ایجاد حریق و همچنین اخلال در نظم عمومی مطرح شده بود.

ساختمان سفارت عربستان سعودی در تهران شامگاه شنبه ۱۲ دی ۱۳۹۴ در واکنش به اعدام شیخ نمر باقر النمر، روحانی شیعه در عربستان سعودی به آتش کشیده شد. در مشهد نیز با این‌که تعداد زیادی از نیروهای انتظامی در برابر کنسولگری عربستان سعودی حضور داشتند گروهی با پرتاب سنگ و مواد آتش‌زا به آن حمله کردند.

در پی حمله به ساختمان‌های دیپلماتیک عربستان سعودی در ایران و اوج‌گیری اختلافات دو کشور، عربستان سعودی روابط خود با ایران را قطع کرد و کشورهای متحد عربستان نیز مدتی روابط دیپلماتیک خود با ایران را قطع کردند.

بیشتر بخوانید: