نواب صفوی، مادر زهرا رهنورد اعلام کرد در ملاقات‌های پراکنده با فرزندش و ميرحسين موسوی مأموران بسياری مراقب آن‌ها هستند. وی گفت از اعضای خانواده خواسته‌اند سکوت کنند.

تارنمای کلمه در گفت‌وگويی با نواب صفوی، مادر زهرا رهنورد، همسر ميرحسين موسوی، از رهبران مخالفان دولت ايران، در مورد وضعيت آن‌ها در حبس خانگی پرسيده است.

ميرحسين موسوی و زهرا رهنورد ۱۴۰ روز پيش، به هنگام آخرين اعتراضات خيابانی در ۲۵ بهمن‌ماه سال گذشته توسط مأموران امنيتی در خانه خود زندانی شده‌اند.

نواب صفوی در اين گفت‌وگو از ملاقات‌های بدون هماهنگی، پراکنده و محدود با فرزند و داماد خود سخن گفته و اعلام کرده است که در اين ملاقات‌ها تعداد مأمورانی که در اطراف آنان حضور دارند بسيار است و دوربين‌های متعددی کار گذاشته شده است.

وی با بيان اين‌که در ۴۰ روز اخير ملاقات‌های محدودی صورت گرفته است، گفت: «يک عده داخل هستند خانم و آقا؛ يعنی آن‌ها هم در زوايای مختلف کنار ما می‌نشينند. در فضای بيرون هم که خب من تا به‌حال نشمرده‌ام اما خيلی زياد هستند.»

مادر زهرا رهنورد از تهديد «دخترهای موسوی و رهنورد، نوه‌ها و بقيه اعضای خانواده» صحبت کرده و گفته است: «به‌طور رسمی و غير رسمی تلفنی و حضوری بازجويی شده‌اند و يا تحت فشار و تهديد قرار گرفته‌اند»

مادر زهرا رهنورد گفت فرزند و دامادش همچون ملاقات‌کنندگان، در اين ديدارها اجازه صحبت از مسائل سياسی را ندارند.

وی همچنين گفت بازرسی به‌هنگام ملاقات بسيار شديد است و حتا موی دختران موسوی و رهنورد را در زمان ملاقات مورد بازرسی قرار داده‌اند.

خانم صفوی با تأکيد بر اين‌که هيچ اطلاعی در باره محل حصر آنان و زندگی‌شان در آن‌جا ندارد گفت که آخرين بار حدود دو هفته پيش با آنان ملاقات داشته و از اين ملاقات «شوک‌زده» شده است.

به گفته وی موسوی و رهنورد در ملاقات آخر لاغر شده و رنگ‌پريده بودند. مادر رهنورد «تغيير ناگهانی ظاهری آن‌ها و رنگ کاهی پوست و از دست دادن وزن‌شان» را به‌شدت نگران‌کننده دانست.

نواب صفوی افزود که دختر و دامادش پيش از حبس خانگی از سلامت کامل برخوردار بودند.

به گفته وی دخترانش و بقيه اعضای خانواده پيگير اين وضعيت شده‌اند اما نيروهای امنيتی گفته‌اند خودشان پزشک می‌آورند. او تأکيد کرد که تا زمانی که پزشک از سوی خانواده نباشد نگرانی آن‌ها در مورد سلامتی موسوی و رهنورد همچنان باقی است.

مادر رهنورد گفت: «بار آخر واقعأ ما دچار شوک و نگرانی شديم به‌خصوص اين‌که اجازه نداده‌اند يک دکتر شناخته‌شده و قابل قبول از طرف خودمان به وضعيت سلامتی آن‌ها رسيدگی بکند.»

نواب صفوی در بخش ديگری از سخنان خود از تهديد «دخترهای موسوی و رهنورد، نوه‌ها و بقيه اعضای خانواده» صحبت کرده و گفته است: «به‌طور رسمی و غير رسمی تلفنی و حضوری بازجويی شده‌اند و يا تحت فشار و تهديد قرار گرفته‌اند، تهديدهای شغلی و جانی. و حتا توهين‌های آزاردهنده‌ای که نه تنها کلامی بلکه بدنی هم بوده است.»

وی گفت: «حتمأ يکی از خواسته‌های بزرگ آن‌ها سکوت کردن همه اعضای خانواده است. که همين هم به شک ما در مورد وضعيت زندگی و سلامتی آن‌ها دامن می‌زند.»

مادر زهرا رهنورد تأکيد کرد که اين وضعيت را نه حبس يا حصر که يک «آدم‌ربايی» می‌داند. وی افزود در چنين شرايط معلوم نيست علت اين زندان چيست و تا چه زمانی به درازا خواهد کشيد و وضعيت چه خواهد شد.

هم‌زمان با بازداشت خانگی ميرحسين موسوی و زهرا رهنورد، مهدی کروبی، يکی ديگر از رهبران مخالفان دولت ايران و همسرش فاطمه کروبی نيز حبس خانگی شدند.

حکومت ايران از رويدادهای پس از انتخابات بحث‌برانگيز دهمين دوره رياست جمهوری به عنوان «فتنه»ای ياد می‌کند که «دشمنان خارجی» آن را عليه جمهوری اسلامی تدارک ديدند. مقامات حکومتی موسوی و کروبی را نيز «سران فتنه» می‌خوانند که در اين راه به «بيگانگان» ياری رسانده‌اند.

جمهوری اسلامی ايران با ادامه اعتراضات سرانجام موسوی و کروبی و همسران‌شان را در محل زندگی خود زندانی کرد.