وزير کشور لبنان گفت نام چهار عضو حزبالله لبنان که متهم به قتل رفيق حريری، نخستوزير پيشين لبنان شدند از سوی دادگاه ويژه سازمان ملل اعلام شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، مروان شربل، وزير کشور لبنان، امروز اعلام کرد که حکم بازداشت چهار تن از اعضای حزبالله که بر پايه رأی دادگاه ويژه سازمان ملل متهم به دست داشتن در ترور رفيق حريری هستند، صادر شده است.
دادگاه ويژه سازمان ملل روز گذشته کيفرخواست بازداشت چهار فرد متهم را به دادستان کل لبنان ارائه داد اما نام اين افراد بهشکل رسمی اعلام نشد.
مروان شربل گفت: «نام چهار متهمی که در رسانههای محلی منتشر شده همانهايی است که در حکم دادگاه ويژه آمده است.»
حکم بازداشت مصطفی بدرالدين، سليم عياش، اسد صبرا و حسين حسن عيسی، اعضای حزبالله لبنان صادر شده است
وی افزود وکيل پرونده، امروز جمعه ۱۰ تير، حکم بازداشت اين افراد را به وی داده است که در آن نام مصطفی بدرالدين، سليم عياش، اسد صبرا و حسين حسن عيسی، اعضای حزبالله لبنان، وجود دارد.
مصطفی بدرالدين برادرزن عماد مغنيه از فرماندهان نظامی حزبالله لبنان بود که در ۲۳ بهمن ۱۳۸۶ (۱۲ فوريه ۲۰۰۸) در انفجاری در دمشق ترور شد.
بدرالدين ۵۰ ساله، در سال ۱۹۸۳ همراه با ۱۷ تن ديگر به اتهام عمليات تروريستی عليه سفارت آمريکا در کويت بازداشت شد. آنها در سال ۱۹۹۰ به لبنان گريختند.
مصطفی بدرالدين در اين کيفرخواست متهم به رهبری عمليات ترور رفيق حريری در روز ۱۴ فوريه ۲۰۰۵ شده است.
سليم عياش نيز از مسئولان بلندپايه حزبالله لبنان است که تابعيت آمريکا را دارد و متهم به اجرای عمليات ترور شده است.
اسد صبرا و حسين عيسی نيز متهم شدهاند که با يک فلسطينی بهنام احمد ابوعداس که پس از ترور حريری با شبکه تلويزيونی الجزيره تماس گرفته و اين عمليات را برعهده گرفته است، همکاری داشتهاند.
بر پايه قوانين حقوقی لبنان اين متهمان تا ۳۰ روز وقت دارند خود را به دادگاه معرفی کنند.
دادگاه ويژه لبنان، در سال ۲۰۰۷ تحت نظارت سازمان ملل متحد، برای يافتن عاملان بمبگذاری سال ۲۰۰۵ که در آن رفيق حريری و ۲۲ نفر ديگر جان خود را از دست دادند، تشکيل شد که فعاليتهای آن با مخالفتهای حزبالله لبنان روبهرو گرديد و سپس منجر به سقوط دولت وحدت ملی اين کشور شد.
حزبالله لبنان، که از سوی سوريه و ايران حمايت میشود در اعتراض به تحقيق دادگاه ويژه لبنان از برخی از اعضای آن، در دیماه سال گذشته از دولت ائتلافی سعد حريری کنار کشيد. در پی استعفای ۱۱ وزير حزباللهی و همپيمانانشان دولت لبنان سقوط کرد.
کار بسیار خوبی است که دخالت در امور کشورها محکوم گردد ، چه در لبنان چه در
افغانستان چه در عراق چه در عربستان ، سوریه، بحرین ، سودان ، ایران و غیره.
این دخالتها چه از طرف ایران باشد و چه از طرف آمریکا و سایر ابر قدرتها .
حق انتخاب خوب و بد ، حق و ناحق را نباید هیچ قدرت و دولتی بر مردم تحمیل کند.
باید کشورهائي مثل آمریکا ، انگلیس ، فرانسه هم الگو باشند که برای ضمانت منافع اقتصادی
به عنوان دموکراسی و حقوق بشر و تروریست حق دخالت در کشورهای دیگر ندارنند.
معنا ی دموکراسی ،حق، آزادی و استقلال نباید جهان اول ،دوم و سومی داشته باشد.
josr / 02 July 2011