روزنامه جام جم در شماره چهارشنبه اول تير ۱۳۹۰ به بررسی افزايش ميزان اشعه ماورا بنفش در تهران پرداخته است.

بنا به گزارش جام جم، از ۲۸ خرداد سال جاری شاخص اشعه ماورا بنفش در تهران به ۱۲ که «خطر بسيار شديد» تلقی می‌شود، رسيده است.

شاخص اشعه ماورا بنفش از يک تا ۱۱ درجه‌بندی می‌شود و اگر بين يک و دو باشد بی‌خطر، بين سه تا پنج کم خطر، بين شش تا هفت دارای خطر زياد و بين هشت تا ۱۰ خطر بسيار زياد و شاخص ۱۱، نشانه خطر بسيار شديد اين اشعه است.

اشعه ماورا بنفش خورشيد، اشعه‌ای خطرناک برای سلامت پوست و چشم است و می‌تواند عامل بروز سرطان پوست و برخی بيماری‌های پوستی باشد.

با افزايش شاخص اشعه ماورا بنفش، محمدهادی حيدرزاده، مشاور شهردار تهران در امور محيط زيست، از ابلاغ بخشنامه شهرداری تهران درخصوص ممنوعيت فعاليت بدون محافظ در ساعات ۱۱ صبح تا ۱۶ بعدازظهر خبر داده است.

اشعه ماورا بنفش خورشيد، اشعه‌ای خطرناک برای سلامت پوست و چشم است و می‌تواند عامل بروز سرطان پوست و برخی بيماری‌های پوستی باشد

وی همچنين گفته استفاده از زمين چمن‌های مصنوعی در تمامی پارک‌ها و مراکز تفريحی شهرداری تهران ممنوع شده است.

مهدی چمران، رئيس شورای شهر تهران نيز به سازمان تربيت بدنی پيشنهاد داده تا استخرهای روباز تا زمانی که اشعه ماورا بنفش پرخطر است، تعطيل شوند.

مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت ایران نيز در اطلاعيه‌ای اعلام کرده شدت اشعه ماورا بنفش خورشيد همچنان با عدد ۱۰ در سراسر کشور در شاخص «خطر بسيار زياد» است و فقط يک عدد با بيش‌ترين حد ممکن يعنی «شاخص خطر بسيار شديد» فاصله دارد.

وزارت بهداشت در اطلاعيه خود از مردم تمام استان‌های کشور خواسته است برای کاهش عوارض اشعه ماورا بنفش هنگام تردد در فضای آفتابی حتما از عينک آفتابی استفاده کنند.

علی گورانی، کارشناس بهداشت به جام‌جم گفته است: «اهميت اعلام اين وضعيت از اين جهت است که بين شيوع سرطان پوست و در معرض نور شديد خورشيد قرار گرفتن، ارتباط مستقيمی وجود دارد. در واقع کارشناسان هشدار می‌دهند که اگر کسی در طول عمرش پنج بار سوختگی پوست ناشی از خورشيد را تجربه کند، مستعد سرطان پوست خواهد بود.»

وی با اشاره به اين‌که حدود ۱۶ درصداز سرطان‌های کشور را سرطان پوست تشکيل می‌دهد، افزوده: «سرطان پوست، در مردان اولين و در زنان دومين سرطان شايع شناخته شده است.»

این کارشناس بهداشت «نازک شدن لايه اوزن، ارتفاع، عرض جغرافيايی، پوشش ابر و زاويه تابش نور خورشيد» را از جمله دلايل کلی برای شدت تابش اشعه ماورا بنفش بيان کرده است.


مطالب ديگر مطبوعات:
روزنامه جام جم؛ عقبه فکری جريان انحرافی کجاست؟
روزنامه ابتکار؛ خط و نشان آنکارا برای دمشق