دولت بحرين دبير دوم سفارت ايران در بحرين را به دليل «فعاليت‌های جاسوسی در کويت» از خاک اين کشور اخراج کرد.

خبرگزاری رسمی بحرين اعلام کرد، حجت‌الله رحمانی، دبير دوم سفارت ايران در منامه در ارتباط با «فعاليت‌های جاسوسی در کويت ظرف ۷۲ ساعت آينده بايد خاک اين کشور را ترک کند.»

اين خبرگزاری افزود: «حکم فوق با احضار نماينده ايران به وزارت امور خارجه بحرين در روز دوشنبه به وی ابلاغ گرديد.»

رامين مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ايران اتهام جاسوسی دبير دوم سفارت ايران در بحرين را رد کرد و در واکنش به خبر اخراج ديپلمات ايرانی از بحرين، گفت: «حق جمهوری اسلامی ايران در اقدام متقابل بر اساس عرف ديپلماتيک محفوظ است.»

وی افزود: «اقدام وزارت امور خارجه بحرين با هدف فرافکنی و عدم توجه به واقعيات صورت پذيرفته و اين قبيل اتهامات بی‌اساس مغاير حسن هم‌جواری و تلاش برای ثبات و امنيت منطقه‌ای و در راستای منويات تفرقه‌افکنانه برخی طرف‌های خارجی است.»

نزديک به يک ماه پيش کويت سه ديپلمات ايرانی را به دليل اتهام جاسوسی، از اين کشور اخراج نمود و دادگاهی در اين کشور يک کويتی و دو ايرانی را به اتهام جاسوسی برای جمهوری اسلامی ايران به اعدام محکوم کرد.

بحران روابط ايران و بحرين گسترده‌تر شده و به بحران ايران و کشورهای شورای همکاری خليج فارس تبديل گرديده است

دولت بحرين که نزديک به دو ماه می‌شود با تظاهرات اعتراض‌آميز مخالفان حکومت روبه‌رو است؛ روز ۲۳ اسفند سال گذشته از کشورهای عضو شورای همکاری خليج فارس خواست تا به اين کشور کمک نظامی کنند.

در پی اين درخواست، عربستان سعودی با هزار نيرو و امارات متحده عربی با ۵۰۰ نيروی نظامی وارد بحرين شدند.

دولت پادشاهی سنی هم‌زمان رهبران مخالفان شيعه را بازداشت کرد. سرکوب خشونت‌آميز مخالفان که منجر به کشته شدن چندين نفر از تظاهرکنندگان شد اکثريت شيعه اين کشور و همچنين دولت ايران را که از شيعيان عراق و لبنان نيز پشتيبانی می‌کند، خشمگين ساخت.

به‌دنبال آن بحرين با طرح اتهام «دخالت ايران» در وقايع اين کشور، کاردار سفارت ايران در منامه را اخراج نمود و در پی آن جمهوری اسلامی نيز يکی از ديپلمات‌های بحرين را از ايران بيرون کرد.

مجلس نمايندگان بحرين روز سه‌شنبه ۳۰ فروردين با طرحی موافقت نمود که بر اساس آن دولت بحرين بايد سفارت ايران در منامه را تعطيل و مالکيت زمين و ساختمان آن را نيز از ايران پس بگيرد و به يکی از ارگان‌ها يا سازمان‌های دولتی بحرين واگذار کند.

در واکنش به تصويب طرح تعطيلی سفارت ايران در بحرين،‌ مجلس ايران نيز اعلام کرد که تعطيلی سفارت بحرين در تهران را مورد بررسی قرار می‌دهد.

ايران بارها اتهامات بحرين مبنی بر دخالت جمهوری اسلامی در وقايع اين کشور را رد کرده و می‌گويد تنها خواستار «منع کشتار و سرکوب دولتی معترضان در بحرين» و «خروج نيروهای خارجی از اين کشور» است.

از آن زمان تا کنون بحران روابط ايران و بحرين گسترده‌تر شده و به بحران ايران و کشورهای شورای همکاری خليج فارس تبديل گرديده است.

وزيران امور خارجه کشورهای همکاری خليج فارس، متشکل از کشورهای عربستان سعودی، کويت، قطر، بحرين، عمان و امارات متحده عربی در واکنش به مواضع ايران در نشست خود در رياض، پايتخت عربستان، بيانيه‌ای منتشر ساختند و در آن از «دخالت ايران در امور داخلی و توطئه‌چينی عليه امنيت ملی» به شدت انتقاد نمودند.