در ششمين جمعه اعتراضات مردم سوريه عليه حکومت اين کشور، دست‌کم ۱۵ نفر با تيراندازی نيروهای امنيتی کشته شدند.

به گزارش تارنمای روزنامه ليبراسيون چاپ فرانسه، با وجود برخی عقب‌نشينی‌هايی که دولت سوريه در برابر اعتراضات مخالفان صورت داد، فراخوان منتشر شده بر روی فيس‌بوک بار ديگر معترضان را به خيابان‌های شهرهای مختلف سوريه کشاند.

چند تظاهرات پس از نماز جمعه در سراسر سوريه برگزار گرديد که در مجموع تعداد شرکت‌کنندگان «ده‌ها هزار نفر» گزارش شده است.

در شهر قاميشلی در شمال شرق سوريه که بيشتر ساکنان آن را کردها تشکيل می‌دهند پنج تا شش هزار نفر در تظاهرات شرکت کردند.

شرکت‌کنندگان در تظاهرات قاميشلی را عرب‌ها، کردها و آسوری‌ها تشکيل می‌دادند که در برابر مسجد قاسمو گرد آمدند.

برخی از آنان شعارهايی چون «عرب‌ها، آسوری‌ها و کردها؛ عليه فساد» در دست داشتند و برخی ديگر به زبان کردی فرياد «آزادی، برادری» سردادند.

در شهر درعا تظاهرکنندگان خواهان انحلال سازمان اطلاعات و محاکمه اعضای آن شدند و شعارهايی مبنی بر لغو ماده هشت قانون اساسی سوريه را حمل می‌کردند

در شهر درعا، يکی از شهرهايی که بيشترين اعتراضات در آن صورت گرفته، نزديک به ۱۰ هزار نفر در ميدان مرکزی گردآمدند.

خبرگزاری فرانسه به نقل از يک فعال حقوق بشر گزارش داد تجمع‌کنندگان با شعارهايی برای آزادی و به ياد کشته‌شدگان وقايع اخير، از مسجدها بيرون آمده و به سوی مرکز شهر رفتند. آن‌ها همچنين خواهان انحلال سازمان اطلاعات سوريه و محاکمه اعضای آن شدند.

برخی، شعارهايی مبنی بر لغو ماده هشت قانون اساسی سوريه را حمل می‌کردند که بر اساس آن رهبری جامعه و دولت در دست حزب بعث است. آن‌ها شعار می‌دادند: «خدا، سوريه، آزادی».

از دمشق، پايتخت سوريه گزارش شده است که نزديک به ۲۰۰ نفر در مرکز آن دست به تظاهرات زدند. اگرچه اين تعداد کم به نظر می‌رسد اما گفته می‌شود اين پرتعدادترين تظاهرات مخالفان در دمشق، از آغاز اعتراضات تاکنون بوده است. نيروهای امنيتی موفق شدند تظاهرکنندگان دمشق را پراکنده سازند.

خبرگزاری فرانسه به نقل از يک شاهد عينی در شهر حمص نوشته است که نيروهای امنيتی به روی معترضان اين شهر آتش گشوده‌اند که در نتيجه آن دست‌کم دو نفر زخمی شده‌اند. با اين حال گفته می‌شود که «ده‌ها هزار نفر» همچنان به تظاهرات خود ادامه دادند. فيلم‌هايی نيز از تظاهرات امروز شهر حمص بر روی اينترنت منتشر شده است.

به گفته يک شاهد عينی در شهر دوما، نزديک به دمشق نيز نيروهای امنيتی به روی تظاهرکنندگان شليک کردند که طی آن دست‌کم پنج نفر زخمی شده‌اند.

نيروهای امنيتی که در ابتدا شليک هوايی می‌کردند سپس مردم را مورد هدف قرار داده‌اند. جمعيت حاضر در اين تظاهرات نيز «هزاران نفر» گزارش شده است.

شبکه تلويزيونی فرانس ۲۴ به نقل از شاهدان عينی گفته است که در تيراندازی مأموران امنيتی به سوی مردم در تظاهرات شهرهای حمص و دوما، دست‌کم ۱۵ نفر کشته شده‌اند.

همچنين بر روی وب‌سايت‌ توئيتر گزارش‌هايی از تظاهرات اعتراضی در شهرهای دارايا، بانياس و لاذقيه منتشر شده است.

اعتراضات مردم در سوريه از پنج هفته پيش و از شهر درعا واقع در جنوب اين کشور آغاز گرديد و سپس به ديگر شهرها کشيده شد.

خواسته‌های معترضان که در ابتدا آزادی بيشتر و پايان بخشيدن به فساد بود با کشته شدن بيشتر تظاهرکنندگان توسط نيروهای امنيتی تندتر شد و اکنون در گوشه و کنار گردهمايی‌ها «سرنگونی رژيم» درخواست می‌شود.

بشار اسد، رئيس جمهور اين کشور تلاش کرده است تا خشم مردم را با اصلاحات سياسی فروکش سازد. دولت سوريه هر پنج‌شنبه موج تازه‌ای از اصلاحات را مطرح می‌کند.

روز گذشته به‌شکل رسمی بشار اسد قانون وضعيت فوق‌العاده اين کشور را که از سال ۱۹۶۳ حاکم بود لغو کرد. وی همچنين دادگاه‌های امنيتی دولتی را نيز منحل نمود.

با اين‌حال مخالفان همچنان چنين تغييراتی را ناکافی می‌دانند و دولت نيز همچنان مسئوليت خشونت‌ عليه مخالفان و کشته شدن آن‌ها در تظاهرات‌ها را به گردن «گروه‌های مسلح خودسر» می‌گذارد.