اسامی هفت نامزد عضويت در نخستين دوره هيأت دبيران «خانه آزادی بيان» منتشر شد.

در اطلاعيه‌ای که از سوی منصور کوشان، بنيان‌گذار خانه‌ آزادی بيان منتشر شده و نسخه‌ای از آن به دست زمانه رسيده از «نيلوفر بيضايی، شهلا بهاردوست، فرج سرکوهی، عباس شکری، مرتضا عبدالعليان، سيامک قهرمان، منصور کوشان، علی‌رضا مجلسی، اسفنديار منفردزاده، علی نگهبان، پرتو نوری‌علا و حسين نوش‌آذر» به‌عنوان هفت نامزد هيأت دبيران خانه آزادی بيان نام برده شده است.

در اين اطلاعيه آمده است: «هر کس آزاد است از يک تا هفت نام را انتخاب کند و تا پيش از ۱۵ ارديبهشت ۹۰ به نشانی ايميل خانه‌ آزادی بيان [email protected] بفرستد.»

از بين اين افراد، سه نفر براساس آرا به‌عنوان اعضای اصلی هيأت دبيران انتخاب می‌شوند.

نتيجه‌ آرا و نام هيأت دبيران انتخاب شده‌ دوره‌ نخست خانه آزادی بيان، ۲۵ ارديبهشت ۹۰ اعلام می‌شود

«تدوين و به تصويب رساندن متن اساسنامه‌ خانه‌ آزادی بيان بر اساس متن منشور، فعال‌کردن سايت خانه آزادی بيان و صفحه‌ فيس‌بوک آن، دعوت عمومی از همه‌ آفرينشگران و کوشندگان فرهنگ، ادب و هنر و برگزاری جلسه،‌ سمينار و جشنواره‌های فرهنگی، ادبی و هنری در سراسر جهان» از جمله وظايف هيأت دبيران در دوره يک‌ساله کارشان نام برده شده است.

بنا بر اين گزارش، نتيجه‌ آرا و نام هيأت دبيران انتخاب شده‌ دوره‌ نخست خانه آزادی بيان، ۲۵ ارديبهشت ۹۰ اعلام می‌شود.

منصور کوشان، مؤسس خانه‌ آزادی بيان، مسئول پی‌گيری امور مربوط به آن تا پذيرش مسئوليت هيأت دبيران است.

مدتی پيش، پيش‌نويس منشور خانه‌ آزادی بيان برای عضويت کليه‌ کسانی که در يکی از زمينه‌های فرهنگی فعال هستند و اثرهايی توليد کرده‌اند، منتشر شد.

در منشور خانه آزادی بيان آمده است: «آزادی بيان انديشه و تخيل، به هر شکل و به هر شيوه، بی‌هيچ حصر و استثناء، حق همگان است و هر شخص حقيقی و هر نهاد حقوقی در بيان حاصل انديشه، تخيل و احساس خويش در همه‌ عرصه‌های زندگی فردی و اجتماعی و در هر يک از شکل‌ها و شيوه‌های آفرينش فکری و هنری (گفتار، نوشتار، طراحی، نقاشی، کاريکاتور، گرافيک، مجسمه، معماری، نمايش، فيلم، رقص، موسيقی) آزاد است.»

خانه آزادی بيان همچنين بر اين موضوع تأکيد کرده است که هيچ شخص حقيقی يا نهاد حقوقی رسمی يا نارسمی نمی‌تواند برای چگونگی بيان انديشه و تخيل، قيد‌ها، محدوديت‌ها، روش‌ها يا چارچوب‌هايی تعيين کند.

در منشور خانه آزادی بيان آمده است هر گونه سانسور و سدی در راه انتشار و گسترش آزادی بيان، به هر بهانه‌ای و در هر وضعيتی، مخالف اصل آزادی بيان است و خانه‌ آزادی بيان وظيفه‌ خود می‌داند در برابر همه‌ شيوه‌های سانسور بايستد و در راه امحای آن‌ها بکوشد.

خانه آزادی بيان اعلام کرده است که هر کس و هر نهاد حقيقی يا حقوقی که منشور خانه‌ آزادی بيان را باور دارد، صرف نظر از زبان، مليت، دين، عقيده، جنسيت، می‌تواند به صورت عضو وابسته يا پيوسته يا باز با آن همکاری کند.

در ادامه پيش‌نويس منشور خانه‌ آزادی بيان بر اين موضوع تأکيد شده که اين نهاد می‌تواند در راه تحقق و گسترش آزادی بيان، انديشه و تخيل و امحای هرگونه سانسوری با هر شخص حقيقی و نهاد حقوقی رسمی يا نارسمی باورمند به «بيانيه‌ جهانی حقوق بشر» و آزادی‌های دمکراتيک، همکاری‌های فرهنگی، اجتماعی و سياسی داشته باشد.

پس از کانون نويسندگان ايران در تبعيد و انجمن قلم، «خانه آزادی بيان» سومين نهادی است که از سوی هنرمندان و نويسندگان ايرانی در خارج از کشور بنيان گذاشته می‌شود.