مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی خود به استیضاح وزیر راه پرداخت اما این استیضاح رأی نیاورد.

از میان نمایندگان مجلس تنها ۷۴ تن به استیضاح وزیر راه رأی دادند و ۱۷۶ رأی مخالف استیضاح

صبح یکشنبه اول اسفندماه استیضاح عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی در مجلس شورای اسلامی ایران برگزار شد. حسن روحانی، رئیس‌جمهوری در این جلسه حضور نداشت و اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری، مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس‌جمهوری و محمود علوی، وزیر اطلاعات در این جلسه عباس آخوندی را همراهی کردند.

این استیضاح که با جنجال فراوانی همراه بود، در نهایت رأی نیاورد. از میان نمایندگان مجلس تنها ۷۴ تن به استیضاح وزیر راه رأی دادند و ۱۷۶ رأی مخالف استیضاح، وزیر راه را در مقام خود ابقاء کرد.

دلایل استیضاح

جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از سانحه مرگ‌بار قطار در سمنان خواستار استیضاح عباس آخوندی شده‌اند. صبح جمعه پنجم آذر حدود ساعت هفت و ۴۰ دقیقه دو قطار مسافربری در ایستگاه هفت‌خان، واقع در محور سمنان – دامغان با یکدیگر برخورد کردند. این حادثه به کشته‌شدن دست‌کم ۳۶ تن و مجروحیت حدود یک‌صد تن دیگر انجامید.

در متن استیضاح وزیر راه به موارد زیر اشاره شده بود.


  • رخ‌دادن چهار سانحه مرگبار ریلی و هوایی
  • دو سانحه مرگبار ریلی در دو سال گذشته. نمایندگان عامل این سوانح را مشکل در مدیریت و خطا در برنامه‌ریزی عنوان کرده‌اند و «نه یک اتفاق»
  • به کارگیری نیروی بازنشسته به عنوان مسئول حراست وزارتخانه علی‌رغم مخالفت وزارت اطلاعات
  • توسعه فعالیت‌های بنگاه‌های اقتصادی وابسته به شخص وزیر در حوزه وزارت راه و شهرسازی
  • انتقادهای شدیداللحن وزیر از طرح مسکن مهر
  • عدم شفافیت در قراردادهای شرکت فرودگاه‌های کشور
  • توقف بررسی سانحه آنتونوف ۱۴۹ تهران ـ طبس

در جلسه علنی امروز نمایندگان مجلس از آخوندی پرسیدند که چرا پس از سانحه قطار سمنان خود استعفا نداده‌است. آخوندی پاسخ داد که او استعفای خود را تقدیم حسن روحانی، رئیس‌جمهوری کرده اما این درخواست استیضاح پذیرفته نشده است.

ماجرای خرید هواپیماها

همچنین آخوندی در برابر «دلواپسان هسته‌ای» که از بستن قرارداد با بوئینگ و ایرباس انتقاد کردند، به دفاع از این قراردادها پرداخت. او گفت که از ۶۰ فرودگاه ایران تنها ۹ فرودگاه فعال هستند و برای فعال‌کردن آنها باید ناوگان هوایی کشور نوسازی می‌شد.

آخوندی گفت که از میان ۲۴۵ هواپیمای ایران ۱۰۰ هواپیما زمین‌گیر هستند و فرودگاه‌های ایران را به «گورستان هواپیما» تشبیه کرد.

آخوندی همچنین از نواقص زیرساختی گلایه کرد و گفت که باند فرودگاه مهرآباد ۴۰ سال است که بازسازی نشده.

۲۱ آذرماه پس از ماه‌ها گمانه‌زنی، بالاخره فروش بوئینگ آمریکایی به ایران پس از دستیابی این کشور به توافق هسته‌ای با گروه ۱+۵ (موسوم به برجام) قطعی شد. کمی بعد شرکت هواپیماسازی ایرباس نیز اعلام کرد که قرارداد فروش ۱۰۰ فروند هواپیمای مسافربری به ایران نهایی شده و از آغاز سال ۲۰۱۷ به اجرا گذاشته می‌شود.

او همچنین در برابر اتهام‌ها مربوط به سوء استفاده از مقام برای توسعه بنگاه‌های اقتصادی خود پاسخ روشنی نداد.