انتظار می‌رفت دیدار وزرای خارجه آمریکا و روسیه پرتنش باشد. در جریان برگزاری اجلاس گروه ۲۰ در شهر بن آلمان، رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا با همتای روس خود سرگئی لاوروف دیدار کرد. لاوروف این گفت‌وگو را گفت‌گویی عملی نامید و اتهامات آمریکا نسبت به روسیه را رد کرد.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در اجلاس گروه ۲۰ در شهر بن آلمان
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در اجلاس گروه ۲۰ در شهر بن آلمان

سرگئی لاوروف در پاسخ به پرسشی درباره تماس‌های ادعاشده بین اعضای تیم انتخاباتی دونالد ترامپ و عوامل اطلاعاتی روسیه به خبرنگاران گفت: «شما باید بدانید که ما در امور داخلی کشورهای دیگر دخالت نمی‌کنیم.»

پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، در مسکو امیدهایی را برانگیخته بود. اما پس از آنکه آمریکا از روسیه خواست شبه‌جزیره کریمه را به اوکراین پس بدهد، رابطه روسیه با آمریکا باز هم پرتنش شد.

شون اسپایسر، سخنگوی کاخ سفید سه‌شنبه ۱۴ فوریه / ۲۶ بهمن در نشست هفتگی خود اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیس ‌جمهوری آمریکا گفته است از دولت روسیه درخواست می‌کند که خشونت‌ها در اوکراین را کاهش دهد و کریمه را به اوکراین بازگرداند. این اظهارات با واکنش‌های تندی در روسیه روبه‌رو شد و مسکو گفت کریمه قابل مذاکره نیست.

لاوروف گفت: «روشن است که ما نمی‌توانیم همه مسائل را حل کنیم اما این درک مشترک را داریم که در هر جایی که با منافع ما سازگار باشد باید پیشرفت کنیم.»

تیلرسون خواستار رعایت معاهده «مینسک» شد

موضوع گفت‌وگوی دو طرف از جمله بحران اوکراین بود. رکس تیلرسون تأکید کرد که روسیه باید به معاهده صلح مینسک برای حل بحران اوکراین احترام بگذارد. او پس از دیدار با لاوروف گفت آمریکا از روسیه انتظار دارد که در جهت کاهش تنش در مناطق جنگی اقدام کند.

وزیر خارجه آمریکا افزود ایالات متحده در جست‌وجوی زمینه‌های مشترک با روسیه است و همکاری در عرصه‌هایی عملی‌ را در نظر دارد که «به نفع مردم آمریکا باشد». تیلرسون این سخنان را در جریان بررسی صلاحیتش در سنای آمریکا نیز ایراد کرده بود.

در جریان اجلاس گروه ۲۰ در بن، زیگمار گابریل، وزیر امور خارجه آلمان نیز با لاوروف گفت‌وگو کرد. او مسکو را فراخواند تا از نفوذ خود بر جدایی‌طلبان شرق اوکراین استفاده کند و از آن‌ها بخواهد که با خارج کردن سلاح‌های خود از مناطقی که در آن‌ها درگیری‌های شدید وجود دارد به معاهده صلح میسنک عمل کنند.

به‌گفته وزیر خارجه آلمان این اقدام برای تقویت آتش‌بس «بیش از حد شکننده» در اوکراین لازم است.

بیشتر بخوانید: