محمود احمدی‌نژاد، رئيس‌جمهور ايران، پيام نوروزی باراک اوباما را «توهين و تهديدآميز» خواند.

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) احمدی‌نژاد امروز پنج‌شنبه ۱۸ فروردين ۱۳۹۰ در جمع مردم کرمانشاه بدون اشاره به نام باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا گفت: « آقا آمده است برای ما پيام نوروزی می‌دهد، شما چه می‌فهميد نوروز چيست؟ نوروز يعنی پاکی، توحيد، محبت، نو شدن، زيبا شدن، اميد، دعوت به صلح، عدالت و آرامش.»

وی افزود: «ملت ايران برای حرف‌ها و موضع‌گيری‌های سردمداران آمريکا که عوامل خيمه‌شب‌بازی صهيونيست‌ها هستند، ارزشی قائل نيست.»

رئيس‌جمهوری ايران گفت: «شما يک راه بيش‌تر نداريد و آن دوستی با ملت ايران است و اگر در مسير دشمنی با ملت ايران حرکت کنيد، سرنوشت هيچ‌يک از شما بهتر از صدام و صداميان نخواهد بود.»

باراک اوباما در پيام نوروزی امسال گفته بود همان نيروهای اميدی که ميدان تحرير (مصر) را درنورديدند در ژوئن ۲۰۰۹ در ميدان آزادی (تهران) ديده شدند.

اين بخش از سخنان اوباما به تجمع ميليونی معترضان مصری در بهمن ٨٩ در ميدان تحرير اين کشور که منجر به کناره‌گيری حسنی مبارک از رياست‌جمهوری مصر شد، اشاره دارد. در ژوئن ۲۰۰۹ (۲۵ خرداد ۸۸) نيز معترضان به نتيجه انتخابات بحث‌برانگيز رياست‌جمهوری ايران در سال ۸۸، در ميدان آزادی تهران تجمع ميليونی برگزار کردند. شمار حاضران در اين تجمع بين يک تا سه ميليون نفر برآورد شده است.

اين بخش از پيام نوروزی اوباما با واکنش آيت‌الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ايران نيز مواجه شد.

وی روز دوشنبه اول فروردين جاری گفت: «اوباما گفته است مردمی که در ميدان آزادی جمع شدند شبيبه مردم مصر در ميدان تحرير هستند. بله مردمی که در ميدان آزادی هر سال ۲۲ بهمن جمع می شوند شبيه آن‌ها هستند، چون شعار مرگ بر آمريکا سر می‌دهند.»

احمدی‌نژاد: ملت ايران برای حرف‌های سردمداران آمريکا که عوامل خيمه‌شب‌بازی صهيونيست‌ها هستند، ارزشی قائل نيست

علی لاريجانی، رئيس مجلس ايران نیز چند روز پیش، پيام نوروزی باراک اوباما را «تأسف‌آور و مضحک» خوانده بود.

لاريجانی دوشنبه ۱۵ فروردين ۱۳۹۰ در مجلس شورای اسلامی ايران گفت اوباما در پيام نوروزی، «لباس رئيس‌جمهوری يک کشور بزرگ را از تن به در آورد و در حد رئيس حزب سبز شعبه يکی از شهرهای دورافتاده اروپا سخن راند.»

به گفته وی، اين اقدام رئيس‌جمهوری آمريکا باعث شد تا «ايرانيان پشت صحنه دغل‌کاری يکی دو سال آنان (آمريکا) در پيگيری گفت‌وگو با جمهوری اسلامی را بهتر بشناسند.»

احمدی‌نژاد در بخش ديگری از سخنانش با اشاره به وقايع ليبی و بحرين گفت: «هدف آن‌ها (آمريکا و غرب) حفظ منافع خودشان، نجات رژيم صهيونيستی و تغيير چهره آمريکاست ولو اين که در طی تحقق اين اهداف هزاران نفر از مردم کشته شوند. »

در چند ماه اخير، موج اعتراض‌ها در کشورهای عربی و شمال آفریقا عليه حاکمانشان بالا گرفته است.

وی افزود: «آن‌ها می‌خواهند در منطقه دعوای ايرانی-عربی و شيعه‌-سنی ايجاد کنند، اختلاف را در منطقه شعله‌ور کنند برای نجات رژيم صهيونيستی.»

ایران از کشور اسرائیل با عنوان «رژیم صهیونیستی» نام می‌برد.

احمدی‌نژاد گفت: «آن‌ها فريب پيچيده‌ای را دنبال می‌کنند و می‌خواهند اين رژيم را (اسرائيل) در قالب دو دولت تثبيت کنند. از اين نظر دارای مشکل هستند چرا که سرزمين اشغالی کوچک است و قريب به اتفاق اين سرزمين دست صهيونيست‌هاست و آن‌ها حاضر به عقب‌نشينی نيستند و حاضر نيستند که از سرزمين اشغالی مقداری عقب‌نشينی کنند.»

وی افزود: «به همين باور آن‌ها می‌خواهند از يک سرزمين عربی و اسلامی به نام اردن منطقه‌ای را بکنند و دولت فلسطينی را در آن‌جا و دو سه منطقه از سرزمين اشغالی يعنی فلسطين اصلی ايجاد کنند، اين يک توطئه بزرگ است و همه ملت‌ها و گروه‌های مقاومت بايد هوشيار باشند.»