هکرهای روسی سعی کردند به بخش روابط عمومی دفتر نخست وزیری مارک روته، نخست وزیر هلند نفوذ کنند.

مارک روته، نخست وزیر هلند- عکس از  AFP

خبرگزاری فولکس کرانت هلند، دوشنبه ۶ فوریه / ۱۸ بهمن، گزارش داد که از قرار معلوم هکرها نتوانستند به اطلاعات مهم و حساسی دست یابند.

این حملات سایبری احتمالا توسط گروه‌ هکرهای (APT28 (Cozy Bear و (APT29 (Fancy Bear انجام شده است. هکرها ابتدا به کارمندان ایمیل‌های فیشینگ فرستادند و وب‌سایت‌های جعلی ساختند تا بتوانند نام کاربری و رمزعبور کارمندان را به‌دست آورند.

پیم تاکنبرخ، یکی از کارشناسان امنیتی «نورث‌وِیو»، یک شرکت مشاوره هلندی، متخصص در امنیت سایبری، در این‌باره گفت: «ما می‌دانیم که هکرها برای پیداکردن افراد و گردآوری اطلاعات دقیق برای حمله سایبری وقت بسیاری صرف کرده‌اند.»

به‌گفته این کارشناس هکرها با فرستادن ایمیل و کشاندن کارمندان به وب‌سایت‌های جعلی در نظر داشتند که به اطلاعات نام کاربری و رمز عبور کارمندان دست یابند.

در کارزار انتخاباتی انتخابات اخیر آمریکا در ژوئیه ۲۰۱۶ کامپیوترهای ستاد انتخاباتی کلینتون توسط هکرهای روسی هک شد.

در این رابطه، ویکی‌لیکس محتوایی را منتشر کرده بود با عنوان ایمیل‌های هک‌شده حزب دموکرات که در آن ایمیل‌ها این حزب برای عدم موفقیت برنی سندرز رقیب درون حزبی کلینتون تلاش می‌کرد. همچنین در این ایمیل‌ها به برخی از ترفندها و شیوه‌های تبلیغاتی برای ستاد هیلاری کلینتون اشاره شده بود.

با وجود انکار روسیه و اعلام بی‌خبری از سوی دونالد ترامپ، در چهارشنبه ۱۴ دسامبر، شبکه خبری ان‌بی‌سی از قول مقام‌های ارشد اطلاعاتی گزارشی در این‌باره منتشر کرد. مقام‌های اطلاعاتی گفته بودند که مطمئن‌اند ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، در عملیات هک‌ کردن ایمیل حزب دموکرات و ستاد هیلاری کلینتون دست داشته و شیوه انتشار و استفاده از محتوای به‌دست‌آمده را هدایت کرده است.

پس از این اتفاق، کشورهای اروپایی از جمله هلند نیز هشدار داده بودند که ممکن است روسیه در انتخابات آتی این کشورها با حملات سایبری دخالت کند.

در این زمینه بیشتر بخوانید:

کلینتون: روسیه کامپیوترهای حزب دمکرات را هک کرده است

اوباما: روسیه در انتخابات آمریکا با حملات سایبری دخالت کرده است

اوباما: روسیه ایمیل‌های دمکرات‌ها را احتمالاً برای حمایت از ترامپ هک کرده