مقامات ژاپنی می‌گویند مقدار مواد رادیواکتیو در آب رآکتورهای شماره دو فوکوشیما به ۱۰ میلیون برابر بیشتر از حد معمول رسیده است.

 
به گزارش خبرگزاری رویترز، در پی افزایش تشعشعات اتمی، شماری از کارگران این راکتور مجبور به تخلیه محل شده‌اند.
 
چندی پیش نیز آژانس اتمی ژاپن هشدار داده بود که ید رادیواکتیو آب دریای نزدیک به این نیروگاه به ۱۸۵۰ برابر حد معمول رسیده است. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از احتمال ادامه این بحران در ماه‌های آینده خبر داده است.
 
یوکیو ادانو، سخنگوی دولت ژاپن روز شنبه با اشاره به آسیب‌دیدگی سه کارگر، از شرکت برق تپکو که مسئولیت این نیروگاه را بر عهده دارد، به دلیل نداشتن عملکرد شفاف‌تر انتقاد کرد.
 
سه کارگز این نیروگاه اتمی که در معرض تشعشات رادیواکتیوی قرار گرفته‌اند، دچار سوختگی شده‌اند.
آژانس اتمی ژاپن می‌گوید که این شرکت در رابطه با پوشش کارگران دچار اشتباه شده است.
 
برخی شرکت‌های کشیترانی بین‌المللی به دلیل بالا رفتن میزان مواد رادیو اکتیو در آب‌های ژاپن اعزام کشتی به برخی بنادر این کشور را متوقف کرده‌اند.
 
مرکز اتمی فوکوشیما یک (فوکوشیما دایی‌شی) شامل شش راکتور است که با زمین‌لرزه ۹ ریشتری و سونامی روز ۱۱ مارس جریان برق آن قطع شد. قطع جریان برق این نیروگاه موجب شد تا سیستم خنک‌کننده آن از کار بیفتد.
 
راکتور شماره سه این نیروگاه بر اثر انفجار شدیدأ آسیب دیده که در پی آن مخلوطی از اکسید اورانیوم و پلوتونیوم ایجاد شده که بسیار خطرناک است.
 
چین، سنگاپور، هنگ کنگ و شماری دیگر از کشورهای منطقه، واردات سبزیجان، لبنیات و غذاهای دریایی را به دلیل نگرانی از آلوده بودن به مواد رادیواکتیو ممنوع کرده‌اند. پیش از این نیز مقامات بهداشت آمریکا واردات شیر، لبنیات، میوه و سبزی از چهار منطقه نزدیک به مرکز (فوکوشیما، ای‌باراکی، توشی‌گی و گونما) را ممنوع اعلام کرده‌ بودند.
 
بر اساس اطلاعات رسمی منتشر شده زمین‌لرزه اخیر ژاپن «گران‌ترین» فاجعه طبیعی تاریخ بشر به‌شمار می‌رود که ۲۰۰ تا ۳۱۰ میلیارد دلار خرج برداشته است. این زلزله تاکنون ۹۱۹۹ کشته، ۱۳۷۸۶ مفقود و ۲۶۸ هزار نفر بی‌خانمان داشته است.