با ظاهر شدن دود سياهی بر فراز راکتور شماره سه نيروگاه اتمی فوکوشيما کارگران اين مرکز هسته‌ای به‌طور موقت تخليه شدند.

به گزارش رويترز، سخنگوی شرکت برق توکيو (Tepco) گفت: «کارکنان سالن مرکزی راکتور شماره سه تخليه شدند.»

وی افزود: «در اين مرحله تشخيص اين‌که دود سياه از خود راکتور بلند شده يا از ساختمانی که توربين در آن قرار دارد، غيرممکن است.»

سالن کنترل راکتور شماره سه نخستين سالنی بود که سه‌شنبه شب برق آن از طريق يک منبع تغذيه بيرونی به جريان افتاد و روشن شد.

مرکز اتمی فوکوشيما يک (فوکوشيما دايی‌شی) شامل شش راکتور است که با زمين‌لرزه ۹ ريشتری و سونامی روز ۱۱ مارس جريان برق آن قطع شد.

قطع جريان برق اين نيروگاه موجب شد تا سيستم خنک‌کننده آن از کار بيفتد.

راکتور شماره سه اين نيروگاه بر اثر انفجار شديدأ آسيب ديده که در پی آن مخلوطی از اکسيد اورانيوم و پلوتونيوم ايجاد شده که بسيار خطرناک است.

رويترز امروز گزارش داد که مقامات ژاپنی مصرف برخی از سبزيجات را که در مناطق نزديک به نيروگاه اتمی فوکوشيما قرار دارند، ممنوع اعلام کرد.

اکنون سومين قدرت بزرگ اقتصادی جهان را بحران بهداشت و سلامتی نيز تهديد می‌کند.

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد وجود عناصر راديواکتيو در مواد غذايی مشکل جدی‌ای را پديد آورده که پيش از آن فکرش را نمی‌کرديم. آلودگی مواد غذايی محدود به مناطق نزديک به مرکز هسته‌ای نيست.

تصفيه آب توکيو در پنج منطقه آن آلوده به مواد راديواکتيو شده است و مسئولان بهداشت عمومی گفته‌اند که اين آب نبايد به نوزادان داده شود.

يد مواد راديواکتيو به ميزان کم در آب لوله‌کشی توکيو يافت شده و آثار مواد راديواکتيو در اقيانوس آرام ديده شده است.

مقامات بهداشت آمريکا واردات شير، لبنيات، ميوه و سبزی از چهار منطقه نزديک به مرکز (فوکوشيما، ای‌باراکی، توشی‌گی و گونما) را ممنوع اعلام کرده‌اند.

کره جنوبی گفته است که در اين‌باره امروز تصميم خواهد گرفت و فرانسه نيز از اتحاديه اروپا خواسته است کنترل جدی‌تری بر روی واردات محصولات از ژاپن و مناطق اطراف آن صورت گيرد. اين موضوع امروز در پارلمان اروپا به بحث گذاشته خواهد شد.

بر اساس اطلاعات رسمی منتشر شده زمين‌لرزه ژاپن «گران‌ترين» فاجعه طبيعی تاريخ بشر به‌شمار می‌رود که ۲۰۰ تا ۳۱۰ ميليارد دلار خرج برداشته است.

اين زلزله تاکنون ۹۱۹۹ کشته، ۱۳۷۸۶ مفقود و ۲۶۸ هزار نفر بی‌خانمان داشته است.