مأموران امنيتی جمهوری اسلامی در تجمعات هر روزه خانواده‌های دستگيرشدگان اخير با آن‌ها رفتاری «توهين‌آميز» دارند.

يک فعال حقوق بشر به کمپين بين‌المللی حقوق بشر در ايران گفته است خانواده‌های زندانيان سياسی که به اميد آزادی بستگان خود برای پرداخت وثيقه و يا اجازه مرخصی آن‌ها به زندان اوين مراجعه کرده‌اند مورد توهين واقع شده و درمواردی نيز با ضرب و شتم مأموران زندان روبه‌رو گرديده‌اند.

بنا به اين گزارش بيشتر خانواده‌ها با تماس از دادسرای اوين برای توديع وثيقه و يا معرفی کفيل به دادسرای اوين مراجعه می‌کنند اما از ورود آن‌ها به دادسرای اوين جلوگيری می‌شود و مسئولان دادسرای اوين از قبول وثيقه و کفيل برای آزادی زندانيان خودداری می‌کنند.

اين گزارش می‌افزايد افسران اطلاعات نيروی انتظامی، برخی سربازان و کارکنان دادسرای اوين کسانی هستند که خانواده‌ها را مورد توهين و ضرب و شتم قرار می‌دهند.

بيش‌تر افرادی را که مقابل زندان اوين جمع می‌شوند خانواده‌های بازداشت‌شدگان اعتراضات خيابانی روزهای ۲۵ بهمن، اول و دهم اسفند تشکيل می‌دهند.

در اين سه روز مخالفان حکومت به خيابان‌ها آمدند و بر عليه جمهوری اسلامی شعار دادند. تجمعات روز ۲۵ بهمن گسترده‌تر بود و طی آن دو جوان به نام‌های صانع ژاله و محمد مختاری کشته، ده‌ها نفر زخمی و بيش از هزار نفر بازداشت شدند.

خانواده‌های بازداشت‌شدگان از همان شامگاه روز ۲۵ بهمن در برابر محل‌هايی که گفته می‌شد بستگان‌شان را در آن‌جا نگه‌داری می‌کنند تجمع می‌کردند اما هر بار با حمله مأموران انتظامی روبه‌رو می‌شدند.

به گفته خانواده‌ها، گروهی از دستگيرشدگان زير ۱۸ سال سن دارند و آن‌ها را در کانون اصلاح و تربيت زندانی نگه‌داری می‌کنند.

اين خانواده‌ها می‌گويند قرار وثيقه برای بستگان‌شان تعيين می‌کنند اما به‌هنگام رجوع به دادسرای امنيتی زندان اوين مأموران اين موضوع را انکار می‌کنند.

‏دادسرای امنيتی زندان اوين بخشی از دادگاه انقلاب است که هشت شعبه بازپرسی دارد و در محدوده زندان اوين قرار دارد.

اين دادسرا که پيش از اين از سوی آيت‌الله محمود شاهرودی رئيس وقت قوه قضائيه ايران تعطيل شده بود در پی اعتراضات خيابانی به نتايج انتخابات دهمين دوره رياست جمهوری در سال ۸۸ و بازداشت بسياری از معترضان، به دستور آيت‌الله صادق آملی لاريجانی رئيس کنونی قوه قضائيه بازگشايی شد.

پرونده همه زندانيان سياسی شهر تهران در اين دادسرا بررسی می‌شود.