یک هفته مانده به آغاز مذاکرات صلح «آستانه» گروه‌های شورشی سوریه پس از ساعت‌ها گفت‌وگو با نمایندگان دولت ترکیه موافقت کردند که در این مذاکرات شرکت کنند.

از روزهای پایانی سال گذشته میلادی آتش‌بس در سوریه برقرار شده اما مواردی از نقض آن نیز گزارش شده است.
از روزهای پایانی سال گذشته میلادی آتش‌بس در سوریه برقرار شده اما مواردی از نقض آن نیز گزارش شده است.

به‌گزارش خبرگزاری آلمان، زکریا ملاحفجی از گروه «تجمع فاستقم» دوشنبه ۱۶ ژانویه / ۲۷ دی اعلام کرد که اکثریت شبه‌نظامیان مخالف اسد با اعزام هیئتی به مذاکرات «آستانه» موافقت کردند.

این تصمیم پس از مذاکرات تمام روز با نمایندگان دولت ترکیه در آنکارا گرفته شد.

محمد علوش از گروه سلفی «جیش الاسلام» روز دوشنبه به خبرگزاری فرانسه گفت: «همه گروه‌های شورشی به آستانه می‌روند. همه رضایت خود را اعلام کردند.»

محمد علوش یکی از مذاکره‌کنندگان ارشد اپوزیسیون سوریه در گفت‌وگوهای صلح ژنو بود که در خردادماه سال جاری اعلام کرد که دیگر در این مذاکرات شرکت نخواهد کرد و گفت‌وگوها ثمری نداشته است.

علوش گفت مذاکرات «آستانه» بخشی از روندی است که خونریزی «توسط رژیم سوریه و متحدانش» را متوقف می‌کند.

این مذاکرات به ابتکار روسیه و ترکیه در تاریخ ۲۳ ژانویه / ۴ بهمن برگزار خواهد شد.

اسامه ابو زید، سخنگوی ارتش آزاد سوریه (FSA) نیز گفت در «آستانه» باید منحصراً درباره آتش‌بس برقرارشده از پایان ماه دسامبر صحبت کرد.

روسیه و ترکیه اطمینان داده‌اند که در «آستانه» نه درباره مسائل سیاسی و نه آینده سوریه بحث نخواهد شد. با این شرط نمایندگان شبه‌نظامیان مخالف در مذاکرات شرکت می‌کنند.

در میان شورشیان مقاومت‌هایی نیز در برابر شرکت در این مذاکرات صورت گرفت. شبکه «شام»، سایت خبری مخالفان نوشته است که گروه تندرو اسلامی «احرار الشام» و چند گروه شبه‌نظامی با شرکت در مذاکرات مخالفت کرده‌‌اند.

چندین گروه پرنفوذ شورشی در آغاز سال جاری میلادی اعلام کرده بودند که به دلیل نقض آتش‌بس شرکت در مذاکرات را به تعلیق در آورده‌اند.

روز دوشنبه سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه با همتای قزاقستانی خود، غیرت عبدرحمانوف درباره هماهنگی‌های لازم برای مذاکرات «آستانه» به رایزنی پرداخت.

پیش از این ترکیه از شرکت آمریکا در این مذاکرات خبر داده بود اما این موضوع هنوز به‌شکل رسمی اعلام نشده است.

بیشتر بخوانید: