روابط عمومی و ارتباطات دادگستری استان گیلان از متلاشی شدن یک شرکت هرمی در بندر انزلی خبر داده است. او گفته ۱۱ نفر از سرشاخه‎های این شرکت‎های هرمی در بندر انزلی شناسایی و دستگیر شدند.

به گفته محمد رحیمی، مدیر روابط عمومی دادگستری استان گیلان، این افراد محلی را اجاره کرده بودند و به طور نامحدود اقدام به عضو گیری می‎کردند که توسط کارآگاهان آگاهی استان گیلان دستگیر و تحویل مراجع قضایی شدند.

از محل کار این افراد ۴۰ کتاب آموزشی با موضوع روش‎های عضوگیری و چند دستگاه لپ‌تاب کشف و ضبط شد.

هرگونه فعالیت در امور مربوط به شرکت‌های هرمی از قبیل تاسیس شرکت، قبول نمایندگی شرکت، عضوگیری در گروه، موسسه یا شرکت برای کسب در‌آمد ناشی از افزایش اعضا به نحوی که اعضای جدید، برای دریافت سود، افراد دیگری را جذب کرده و توسعه زنجیره یا شبکه انسانی، ادامه پیدا کند، در قوانین ایران جرم است.

پیش از این عبدالعلی میرکوهی، معاون حقوقی و پارلمانی وزیر دادگستری گفته بود که در قانون برای جلوگیری از این جرائم مجازات‌های مختلفی پیش‌بینی شده است.

یک تا هفت سال زندان،‌ پرداخت جزای نقدی و برگرداندن پول های دریافت شده از جمله این مجازات‌هاست.

شرکت‌های هرمی بیش از یک دهه است که در ایران فعالیت می‌کنند. نبود امکان اشتغال و تمایل به ثروتمندشدن یک شبه، جوانان بسیاری را به سمت این شرکت‌ها می‌کشاند.

برخی از این شرکت‌ها با این عنوان که در بازاریابی شبکه‌ای واسطه‌ها حذف و کالا ارزان به دست مصرف کننده می‌رسد، کاربران  را فریب می‌دهند تا کالاهای خاصی را به فروش برسانند.

بسیاری از این کالاها که در شرکت‌های هرمی فروخته می‌شود ارزش چندانی ندارد.

وزارت اطلاعات ایران در دهه ۸۰ بحش ویژه‌ای را برای مبارزه با این شرکت‌ها راه‌اندازی کرد و تعداد زیادی از سرشاخه‌های این شرکت‌ها را دستگیر کرد اما در سال‌های اخیر این شرکت‌ها با تغییراتی در روش‌های خود بار دیگر وارد عرصه شده‌اند.