در يک حمله انتحاری در شمال غرب پاکستان، دستکم ۳۶ نفر کشته شدند.
به گزارش آسوشيتدپرس بمبگذار انتحاری در حين برگزاری يک تشييع جنازه عمليات خود را به اجرا گذاشت.
در اين تشييع جنازه شبهنظاميان ضد طالبان شرکت داشتند که ۳۶ نفر از آنان جان خود را از دست داده و نزديک به صد نفر نيز زخمی شدند.
طالبان پاکستان مسئوليت اين عمليات تروريستی را بر عهده گرفتهاند.
به گفته يک مقام پليس پاکستان، حدود ۳۰۰ نفر در اين تشييع جنازه که متعلق به همسر يک فعال ضد طالبان بود شرکت داشتند.
اين عمليات انتحاری در نزديکی پيشاور و در منطقه متانی، جايی که از قبايل مرزی افغانستان دور نيست، بهوقوع پيوست.
قبايل بسياری در پاکستان مسلح هستند و با پشتيبانی دولت اين کشور عليه طالبان میجنگند.
بر اساس اظهارات شاهدان عينی، بمبگذار انتحاری، مرد جوانی بود که از آغاز مراسم در بين جمعيت حضور داشت و ناگهان بمب خود را منفجر کرد.
سخنگوی طالبان پاکستان احسانالله احسان گفته است که اين گروه را به دليل همپيمان بودن با دولت اين کشور و آمريکا، مورد حمله قرار داده است.
وی که پيام خود را از طريق تلفن بيان میکرد افزود: «در صورتی که آنها به فعاليتهای خود پايان ندهند ما حملات ديگری را عليه آنان به مورد اجرا خواهيم گذاشت.»
در چند ماه اخير قربانيان حملات تروريستی طالبان که عمومأ به شکل انتحاری صورت میگيرند افزايش يافته و تقريبأ هر ماه دهها نفر جان خود را در اينگونه عمليات از دست دادهاند.
در ماه دسامبر ۲۰۱۰ نيز در يک حمله انتحاری در شمال غرب پاکستان دستکم ۴۱ نفر کشته و بيش از ۶۰ نفر زخمی شدند.
مناطق قبيلهای در شمال غربی پاکستان يکی از مناطق اصلی استقرار نيروهای طالبان اين کشور و القاعده، متحدان آنها بهشمار میرود. اين منطقه همچنين يکی از پشت جبهههای طالبان افغانستان که با نيروهای ناتو میجنگند نيز محسوب میشود.
«جنبش طالبانهای پاکستان» در تابستان سال ۲۰۰۷ عليه پشتيبانان «جنگ ضدتروريستی» آمريکا، در اسلامآباد اعلام جهاد کردند.
طالبان پاکستان و متحدانش مسئولان اصلی بيش از ۴۲۰ سوء قصد تروريستی در اين کشور هستند که در سه سال گذشته نزديک به چهار هزار کشته در اين کشور بهجای گذاشتهاند.
در ماه اوت ۲۰۰۸ ارتش پاکستان نخستين عمليات خود را در منطقه باجور، مکانی که طالبان پاکستان فعاليتهای تروريستی خود را سازماندهی میکند، انجام داد و چندين بار اعلام نمود که تهديدات اسلامگرايان افراطی از بين رفته است.
ايالات متحده آمريکا به دولت پاکستان فشار آورد که عمليات زمينی گستردهای را در منطقه وزيرستان شمالی عليه شورشيان بهپيش برد اما اقدامات نظامی اسلامآباد چنان نبود که طالبان را در شمال غربی اين کشور ريشهکن سازد.
از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۰ ميلادی، ۲۴۲۱ نظامی پاکستان در نبرد با اسلامگرايان افراطی جان خود را از دست دادهاند.