رئيس کميسيون امنيت ملی مجلس ايران در گفت‌وگو با روزنامه ايتاليايی ايل مانيفستو گفت موسوی و کروبی در بازداشت خانگی نيستند.

علاءالدين بروجردی، رئيس کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس ايران در گفت‌وگو با اين روزنامه در باره بازداشت خانگی ميرحسين موسوی و مهدی کروبی، دو تن از رهبران مخالفان دولت ايران گفت: «اين‌طور نيست. اين افراد دارای اسکورت هستند. در عين حال مرتکب اقداماتی خلاف قانون، مانند ترتيب دادن تظاهرات فاقد مجوز، شده‌اند و به همين دليل امکان دارد مورد پی‌گرد قانونی قرار بگيرند.»
 

وی در مورد درخواست اعدام موسوی و کروبی از سوی برخی از نمايندگان مجلس ايران گفت: «قوه قضائيه و مقننه مستقل از يکديگر عمل می‌کنند. بنابراين تصميم‌گيری در مورد محاکمه و صدور رأی، بر عهده قضات است. اما نمايندگان نيز عقيده‌شان را ابراز کرده‌اند.»

اين سخنان در حالی بيان می‌شود که مخالفان حکومت ايران اعلام کرده‌اند کروبی و موسوی از روز ۲۳ بهمن‌ماه در بازداشت خانگی به‌سر می‌برند و تماس‌های عادی آنان قطع شده است.

در پی راهپيمايی ۲۵ بهمن‌ که منجر به کشته شدن صانع ژاله و محمد مختاری دو جوان معترض، زخمی شدن ده‌ها نفر و بازداشت بيش از هزار نفر شد؛ حمله‌های مقامات دولتی و طرفداران دولت به مهدی کروبی و ميرحسين موسوی افزايش بی‌سابقه‌ای يافته است.

مقامات حکومتی و نيروهای طرفدار دولت در اين مدت بارها خواستار محاکمه و حتا اعدام اين دو مخالف دولت شده‌اند.

در اين مدت افزون بر برگزاری تجمع‌هايی عليه اين دو رهبر مخالفان، به خانه‌های آنان و اعضای خانواده‌شان چندين بار حمله شده است.

نيروهای امنيتی کوچه خانه ميرحسين موسوی را درب آهنی کشيدند تا علاوه بر بازداشت خانگی هرگونه رفت و آمدی را کنترل کنند.

چند روز پيش نيز مأموران امنيتی به خانه کروبی رفته ضمن بازرسی کامل خانه تمامی کليدهای آن را عوض نموده و کتاب‌ها و اسنادی را با خود به‌همراه بردند.

فرزندان موسوی و کروبی طی نامه‌های جداگانه نگرانی خود را از وضعيت سلامت آن‌ها در بازداشت خانگی، اعلام داشته‌اند. آن‌ها گفته‌اند که حتا تغذيه والدين‌شان از سوی نيروهای امنيتی تأمين می‌شود.
 

علاء‌الدين بروجردی در پاسخ به سئوالی در مورد راهپيمايی ۲۵ بهمن گفت: «اگر تظاهرات جنبه خشونت‌بار به خود بگيرد، نيروهای انتظامی طبيعتأ با آن برخورد می‌کنند. البته پليس ايران اسلحه حمل نمی‌کند. در مورد افرادی که جان خود را از دست داده‌اند، تحقيقاتی در جريان است و عوامل نفوذی منافقين دخالت داشته‌اند.»

پيش از اين نيز ديگر مقامات دولتی ايران، از جمله حيدر مصلحی، وزير اطلاعات و سردار احمدرضا رادان، فرمانده و جانشين فرمانده نيروی انتظامی ايران و گروهی از نمايندگان مجلس کشته شدن صانع ژاله و محمد مختاری را به مخالفان جمهوری اسلامی نسبت داده بودند اما مخالفان گفته‌اند که آن‌ها طرفدار حکومت نبودند و حتا در چند تظاهرات ديگر عليه دولت شرکت داشتند.

بروجردی در پاسخ به اين سئوال که آيا در ايران اپوزيسيون وجود دارد گفت: «مگر می‌شود در کشوری اپوزيسيون وجود نداشته باشد؟ طبيعتأ وجود دارد و در مجلس ما نيز هست.»

وی در مورد وضعيت زندانيان سياسی در ايران گفت: «حقوق بشر برای ما نيز حائز اهميت است. ولی غرب با اعمال استانداردهای دوگانه، از حقوق بشر استفاده ابزاری می‌کند.»

رئيس کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس ايران در بخش ديگری از سخنان خود در رابطه با زمينه‌ها و عوامل رويدادهای اخير کشورهای منطقه گفت: «از جمله اين عوامل می‌توان به رژيم‌های ديکتاتوری بی‌توجه به درخواست‌های ملت‌ها اشاره کرد که در آن‌جا تحت لوای جمهوری، فردی برای ۳۰ يا ۴۰ سال رئيس جمهور می‌ماند و به فکر جانشينی فرزندش است.»

وی نبود عدالت اجتماعی و وابستگی به قدرت‌های بزرگ را دو عامل ديگر اين رويدادها دانست.