ارتش عراق اعلام کرده است که شهر موصل در محاصره کامل قرار گرفته و ارتباط شبه‌نظامیان داعش با بیرون از این شهر و به ویژه با شهر رقه در شمال سوریه کاملاً قطع شده است.

شبه‌نظامیان بسیج مردمی عراق ( «حشد شعبی») در جاده تل عفر - سنجار
شبه‌نظامیان بسیج مردمی عراق ( «حشد شعبی») در جاده تل عفر – سنجار

شبه‌نظامیان بسیج مردمی عراق ( «حشد شعبی») هم جاده  تل عفر – سنجار  را در اختیار گرفته‌اند. این جاده مهم‌ترین راه مواصلاتی به موصل است. شبه‌نظامیان گروه «دولت اسلامی» از طریق این جاده نیروهای تازه‌نفس را به موصل اعزام می‌کردند و نیروهای مستقر در موصل را هم از طریق همین جاده پشتیبانی می‌کردند.

پیشمرگه‌های کرد خبر محاصره موصل و تصرف جاده تل عفر – سنجار را تأیید کرده‌اند.

در موصل در حال حاضر بیش از یک میلیون نفر زندگی می‌کنند. یکشنبه ۲۰ نوامبر یگان‌های ویژه ارتش عراق محله ‌الظهور را تصرف کردند، اما از آن زمان تاکنون آن‌ها در این محله به خاطر تراکم جمعیت، تک‌تیراندازهای، تله‌های انفجاری و موشک‌باران سنگین داعش، زمینگیر شده‌اند.

خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که دست‌کم ۷۰ هزار نفر از ساکنان موصل آواره شده‌اند. هر دم بر تعداد آوارگان افزوده می‌شود.

آوارگان به اردوگاه‌های «حسن الشام» و «الخضیر» پناه برده‌اند. جنگ‌زدگان به غذا و دارو و کمک‌های اولیه نیاز دارند.

این آورگان به رسانه‌های خبری جهان گفته‌اند که شبه‌نظامیان داعش آن‌ها را «مثل گوسفند» از خانه‌هایشان بیرون کرده‌اند و گاهی هم از آن‌ها به عنوان «سپر انسانی» و برای زمینگیر کردن یگان‌های ویژه ارتش عراق سوءاستفاده شده است.

در شهر «تل عفر» در ۷۰ کیلومتری غرب موصل هم ۲۰۰ هزار نفر زندگی می‌کنند.

اغلب ساکنان «تل عفر» از اهل سنت‌اند. بیم آن می‌رود که با ورود بسیجیان عراقی به این شهر، اختلافات بین سنی و شیعه و جنایت‌هایی که تروریست‌های داعش در عراق انجام دادند، به انتقامجویی‌ها دامن بزند و یک فاجعه انسانی به وجود آید.

از سوی دیگر رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری ترکیه ترکمان‌های شمال عراق را تحت حمایت خود قرار داده است. بیشتر ساکنان «تل عفر» ترکمان هستند. دولت عراق اما خواهان خروج نیروهای ارتش ترکیه از خاک این کشور است.

بیشتر بخوانید: