قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران محمدباقر و سیامک نمازی، علیرضا امیدوار، نزار زکا، فرهاد عبدصالح و کامران قادری را به اتهام جاسوسی و همکاری با دولت آمریکا هر یک به ۱۰ سال زندان محکوم کرد.
روز سهشنبه ۲۷ مهر ابتدا، میزان، خبرگزاری قوه قضائیه به نقل از «یک منبع آگاه» با ذکر نام کامل محمدباقر نمازی، سیامک نمازی و نزار زکا و نام مخفف علیرضا امیدوار و فرهاد عبدصالح این خبر را منتشر کرد اما بعد رسانههای ایران بهنقل از عباس جعفری دولتآبادی دادستان تهران نام کامل دستگیرشدگان را منتشر کردند.
سیامک نمازی مدیر ایرانی آمریکایی دفتر برنامهریزی استراتژیک شرکت نفتی «کرسنت» در امارات است. او همچنین از دستاندرکاران شرکت مشاوره «آتیه بهار» در ایران نیز بوده است. این شرکت در زمینه ارائه مشاوره به شرکتهای نفتی فعالیت داشت.
نخستین بار خبرگزاری رویترز سال گذشته خبر بازداشت او را منتشر کرد و نوشت: «او در ماه ژوئیه برای دیدار خانوادهاش از امارات متحده عربی به ایران سفر کرد، اما ممنوعالخروج شد و پس از بازجوییهای مکرر، در اواسط ماه اکتبر (۲۰۱۵ ـ مهرماه ۱۳۹۴) بازداشت شد.»
محمدباقر نمازی، پدر ۸۰ ساله سیامک نمازی نیز پس از دستگیری پسرش به ایران آمد. او سوم اسفندماه سال گذشته دستگیر و به زندان اوین منتقل شد.
محمدباقر نمازی پیش از انقلاب ایران، استاندار خوزستان و معاون امور محلی و عمران شهری وزارت کشور ایران بوده است.
علیرضا امیدوار نیز مدیر شرکت نفت و گاز شل در ایران بوده است. رسانههای نزدیک به دستگاه اطلاعاتی ایران، از جمله روزنامه کیهان او را از شرکای قدیمی سیامک نمازی در شرکت «گروه آتیه» معرفی کردهاند. این رسانهها آنها را متهم به پیشبرد «پروژه نفوذ» آمریکا در ایران کردهاند.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، بارها در مورد «پروژه نفوذ» هشدار داده است.
در ادبیات سیاسی رهبر جمهوری اسلامی، «پروژه نفوذ»، اقدام نرم آمریکا برای ایجاد شکاف در ایران و شرایط جدید در منطقه اطلاق میشود.
نزار زکا، شهروند لبنانی ـ آمریکایی نیز آبانماه سال ۹۴ و در جریان سفری برای حضور در یک کنفرانس مرتبط با فنآوری اطلاعات، به دعوت دولت ایران به تهران رفته بود.
سپاه پاسداران او را به اتهام تلاش برای نفوذ و اقدام به جاسوسی دستگیر کرد. چندی بعد مشخص شد که او در تلاش بوده تا بازار تولید نرمافزار در ایران را به بازار جهانی وصل کند.
آسوشیتدپرس چندی پیش اعلام کرد که نزار زکا در ایران به ۱۰ سال حبس و پرداخت چهار میلیون و ۲۰۰هزار دلار جریمه محکوم شده است.
از چگونگی بازداشت و اتهامات فرهاد عبدصالح و کامران قادری اطلاعاتی منتشر نشده است.
افراد محکوم شده بیشتر دو تابعیتی هستند. در یک سال گذشته حکومت ایران دست کم ۱۰ ایرانی دو تابعیتی را دستگیر کرد. این رقم بیشترین میزان دستگیری دو تابعیتیها در یک زمان کوتاه در سالهای اخیر است.
الآن نوبت ناجی افسانه ایه (حضرات حجج الاسلاما کری و اوباما و حاجیه خانم هیلاری که مثل همیشه برای هر نفر 100 میلیون دلار (حتما” بیشتر شده این قیمت 2 ماه پیش بود) توی کشتی (نباید مشابه روش قبلی با هواپیما باشه) در دریای کاراییب قراری بذارند با دزدان دریایی و پولها را بدند و گروگانها را آزاد کنند. البته ساده تر اینه که مثل اکثر مواقع به حساب بانکیشون توی امریکا بخوابنند برای نماینده حضرت آغا!
Iran / 19 October 2016
«پروژه نفوذ» بیگانه!؟!
سروده ملک شعرای بهار در مورد این پروژه:
لیکن امروز مرد دولتمند
غالباً ملحدیست بیمانند
نه ز وَجه حرام دارد دست
نه به نفع وطن بود پابست
نه بهعنوان خمس و مال امام
به کسی میکند جوی اکرام
تا بدانجا برد مروت را
که خورد مالیات دولت را
همچو موش است رهزن خانه
یا که دلال مال بیگانه
می کند از تجملات فرنگ
شهر را پر متاع رنگارنگ
گر بپرسی که چیست آئینت
یا چه باشد بهراستی دینت
گوبدت هست دین من وجدان
لیک وجدان کجا و این حیوان
میر ز ا رضا / 19 October 2016