در عراق برای بازپس‌گیری شهر موصل ارتش حمله خود را آغاز کرد. موصل از سال ۲۰۱۴ در دست گروه «دولت اسلامی» (داعش) قرار دارد و مهم‌ترین سنگر این گروه به شمار می‌رود. اکنون در این منطقه ائتلافی از نیروهای مختلف برای آزادسازی موصل شکل گرفته است.

آغاز عملیات بازپس‌گیری شهر موصل
آغاز عملیات بازپس‌گیری شهر موصل

حیدر العبادی، نخست‌وزیر عراق بامداد دوشنبه ۱۷ اکتبر / ۲۶ مهر در سخنانی که از تلویزیون این کشور پخش می‌شد خطاب به مردم موصل گفت: «امروز آغاز یک عملیات حماسی برای آزاد کردن شما از چنگ داعش را اعلام می‌کنم.»

در این حمله پیشمرگه‌های کرد نیز از سربازان عراق پشتیبانی می‌کنند. پیشمرگه‌ها عملیات خود را با هماهنگی ارتش عراق اما به‌طور مستقل انجام می‌دهند.

همچنین داوطلبان شیعه گروه «حشد شعبی»، داوطلبان سنی «حشد وطنی»، و نیروهای مسیحى نیز در این عملیات شرکت دارند و ائتلاف جهانی علیه داعش به رهبری آمریکا نیز از آن پشتیبانی هوایی خواهد کرد.

ژنرال حیدر فاضل، فرمانده نیروهای مبارزه با تروریسم عراق این حمله را تأیید کرد و گفت بیش از ۲۵ هزار سرباز در این عملیات شرکت دارند و تنها در شرق موصل چهار هزار نفر مستقر شده‌اند.

دولت آمریکا حمله به موصل را به‌عنوان اقدامی تعیین‌کننده علیه داعش دانسته است. اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا آمادگی نیروهای ایالات متحده برای پشیبانی از ارتش عراق را اعلام کرد.

نیروهای کرد در حمله به موصل
نیروهای کرد در حمله به موصل

موصل از تابستان سال ۲۰۱۴ در اختیار داعش است و بازپس گرفتن آن در مبارزه با داعش نقش و پیامی کلیدی دارد. در این شهر دو میلیون نفر ساکنند که در میانشان ۴۰۰ هزار آواره از مناطق دیگر عراق نیز حضور دارند.

صبح دوشنبه حمله به موصل با عملیات زمینی از محور خازر در شرق موصل آغاز شد و بر اساس آخرین گزارش‌ها نیروهای پیشمرگه کرد به‌رغم مقاومت سرسختانه داعش نخستین پیشروی‌ها در این منطقه را داشتند.

نیروهای آمریکایی نیز به دو طریق به داعش حمله کردند. از پایگاه هوایی قیاره، در جنوب موصل با پرتاب موشک مواضع داعش را مورد هدف قرار دادند و از طریق هوایی مواضع داعش در موصل را بمباران کردند.

فرماندهان نظامی ارتش آمریکا پیش‌بینی کرده‌اند که عملیات آزادسازی موصل چندین هفته طول بکشد.

ارتش عراق بامداد یکشنبه ۱۶ اکتبر / ۲۴ مهرماه ده‎ها هزار اطلاعیه بر روی شهر موصل ریخته بود که در آن‌ها ارتش خطاب به شهروندان اعلام کرده بود که نیروهای نظامی در آخرین مرحله آماده‌سازی عملیات بازپس‌گیری این شهر قرار دارند.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل تخمین زده است که با حمله به موصل تا ۷۰۰ هزار نفر به جمعیت پناهجویانی که به کمک‌های انسانی نیازمند خواهند بود، افزوده خواهد شد.

بیشتر بخوانید: