آژانس های اطلاعاتی آمريکا بر اين باور هستند که «رهبران ايران هنوز تصميمی برای ساخت بمب هسته‌ای نگرفته‌اند.»

به گزارش خبرگزاری رويترز، برخی از مقامات آمریکا نيز می‌گويند «مشکلات» اخير تجهيزات هسته‌ای تهران و کارکنان آن، برنامه اتمی ايران را دو سال و يا بيشتر به تأخير انداخته است.

بنا بر این گزارش، ارزيابی‌های سازمان‌های جاسوسی آمريکا که به کمک سازمان‌های اطلاعاتی اسرائيل انجام شده، باعث کاهش فشارهای سياسی به رهبران آمريکا و اسرائيل برای حمله به زيرساخت‌های هسته‌ای ايران شده است.

اين گزارش می‌افزايد: «پيشرفت در ارزيابی توان اتمی ايران، اين فرصت را به باراک اوباما، رئيس‌جمهور آمريکا داده تا استراتژی گفت‌وگو و تعامل بيش‌تر با تهران را هم‌زمان با افزايش تحريم‌های اقتصادی عليه ايران دنبال کند.»

بنا بر گزارش رويترز، «حملات مرگبار» به دانشمندان هسته‌ای ايران و نفوذ يک کرم کامپيوتری به تجهيزات غنی‌سازی اورانيوم ايران، پيشرفت هسته‌ای ايران را کند کرده است.

مقامات ايرانی شهريور ٨٩ تأييد کردند که کرم استاکس‌نت به سيستم‌های صنعتی ايران و نيروگاه اتمی بوشهر نفوذ کرده است. با اين حال ايران می‌گويد اين کرم نتوانسته برای نيروگاه بوشهر مشکلی ايجاد کند.

«حملات مرگبار» به دانشمندان هسته‌ای که در گزارش رويترز آمده، درباره مسعود علی‌محمدی، مجيد شهرياری و فريدون عباسی است که در يک سال اخير، جداگانه مورد سوءقصد قرار گرفتند. از بين اين سه استاد دانشگاه، تنها فريدون سالمی جان سالم به در برد.

حيدر مصلحی، وزير اطلاعات ايران ٢١ دی ٨٩ خبر داد که ١٠ نفر از «عوامل» ترور مسعود علی‌محمدی که دی ١٣٨٨ ترور شد، بازداشت شده‌اند. ايران افراد بازداشت‌شده را «عوامل» موساد، سازمان اطلاعاتی اسرائيل معرفی کرده است.

موشه يالون، وزير امور استراتژيک اسرائيل نيز آذرماه گذشته گفت «مشکلات فنی» باعث شده تا جدول زمانی ايران برای توليد بمب اتمی عقب بيفتد.

به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، اين مقام اسرائيلی که پيش‌تر از فرماندهان نظامی و از کارکنان برنامه نظارت و بررسی امور نظامی ايران بوده، به راديو اسرائيل گفت: «ايران دست‌کم سه سال تا توليد بمب اتمی فاصله دارد.»

با اين حال آيت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ايران می گويد که ساخت سلاح هسته ای «حرام» است.

«تصميم کليدی»
گزارش رويترز می‌افزايد ژنرال مايکل هيدن، رئيس پيشين سازمان اطلاعات مرکزی آمريکا (سيا) در اين باره (به تأخير افتادن ساخت بمب اتمی توسط ايران) گفت ما نسبت به آنچه که فکر می‌کرديم، زمان بيش‌تری داريم.

هيدن گفت که اکنون بر اين باور است که «تصميم کليدی» برای اقدام نظامی عليه ايران تا انتخابات بعدی رياست‌جمهوری آمريکا در سال ۲۰۱۲ به تأخير افتاده است.

همچنين يک مقام آمريکايی که نامش فاش نشده، به رويترز گفته است گروه‌های اطلاعاتی معتقدند که ايران لزوماً در مسير توسعه سلاح‌های هسته‌ای نيست اما بحث‌های نسبتاً جدی در حکومت ايران وجود دارد که به اين سمت حرکت کنند.

وی افزود: «حتی اگر مقامات ايرانی دست به اشتباه بزنند و به سمت ساخت سلاح‌های هسته‌ای بروند، مشخص نيست که آن‌ها توانايی انجام آن را داشته باشند. هر چند ايرانی‌ها در اين زمينه دانش گسترده‌ای کسب کرده‌اند اما اجرای آن در عرصه عمل متفاوت است.»

بنا بر اين گزارش، آمريکا، بريتانيا، آلمان، فرانسه و چين به عنوان شش قدرت بزرگ و اعضای گروه ۱+۵، هفته آينده در استانبول در ديدار با مقامات ايرانی به دنبال گرفتن تضمين از ايران برای توليدنکردن ساخت سلاح هسته‌ای هستند. با اين حال تهران می‌گويد فعاليت‌های هسته‌ای‌اش برای توليد برق است.

رامين مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ايران ۱۴ دی جاری گفت ادامه دور تازه مذاکرات هسته‌ای جمهوری اسلامی ايران و گروه ۱+۵ اوايل بهمن ۸۹ در استانبول برگزار می‌شود.

سومين دور مذاکرات ميان نمايندگان جمهوری اسلامی ايران و نمايندگان گروه ۱+۵ بر سر برنامه هسته‌ای ايران، پس از ۱۴ ماه توقف، دوشنبه ١۵ آذر ۸۹ در ژنو برگزار شد.