فرونشست زمین در استان فارس بر اثر بهرهبرداری بیش از حد از آبهای زیرزمینی، موجب شده است تا عمق چاههای آب در این استان ۱۰ برابر بیشتر شود.
بهگزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، مهرزاد بوستانی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس سهشنبه ۲۰ مهر در اینباره گفت: «در برخی مناطق عمق چاهها ۱۰ برابر شده است؛ یعنی چاههایی داشتیم که ۳۰ متر یا ۴۰ متر عمق داشتند، اما اکنون عمق برداشت آب به ۳۰۰ الی ۴۰۰ متر رسیده است.»
بوستانی با بیان اینکه حدود دو برابر ظرفیت، از آبهای زیرزمینی استان فارس بهرهبرداری میشود، گفت اطمینان دارد که بهزودی شاهد فرونشست زمین در مناطق متعدد خواهیم بود.
بهرهبرداری بیش از اندازه از آبهای زیرزمینی سبب شده که سفرهها و مخازن نگهداری ذخیره آب، تخلیه شود و فضای خالی بهوجود آمده موقعیتی را ایجاد کند که فرونشست زمین بهوجود بیاید.
بهگفته مدیرکل منابع طبیعی استان فارس عمده این فرونشستها در مناطقی مانند استهبان، داراب و مرودشت است که آب مورد نیاز کشاورزی در آنها از طریق آبهای زیرزمینی تأمین میشود.
مهرزاد بوستانی افزود: «در هر منطقهای که افت زمین رخ داد، قطعاً دیگر خسارات بهوجود آمده جبرانناپذیر است.»
برآورد میشود ۱۰ درصد از چاههای غیرمجاز ایران در استان فارس حفر شده است.
حمزه ولوی، مدیرکل محیط زیست استان فارس ۱۷ مهرماه جاری اعلام کرد که به جز دو تالاب هیرم و هفت شرب باقی تالابهای این استان خشک شدهاند.
ولوی از یک سو خشکسالی و عوامل طبیعی و از سوی دیگر اقدامات انسانی همچون بهرهبرداری کشاورزی و صنعتی بیش از ظرفیت منابع آبی را در ایجاد این بحران مؤثر دانست.
بیشتر بخوانید:
چشم مسئولین ذیربط روشن…
امین / 11 October 2016
امین عزیز، مسئولین هیچ دلشان به حال این مرز و بوم ومردم نمیسوزد لذا خود ملت کشاورز بایستی به هر قیمتی شده الگوی کشاورزی را تغییر دهند تا دوام بیشتری بیاورند
bic / 12 October 2016