عبدالصمد خرم‌آبادی، معاون دادستان کل کشور و دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه درباره احتمال رفع فیلتر توئیتر گفت این شبکه اجتماعی در رویدادهای اعتراضی سال ۸۸ نقش داشت و رفع فیلتر نخواهد شد.

twitter

در روزهای اخیر برخی سایت‌ها به‌نقل از یک «مقام برجسته در امور فضای مجازی» که نام او ذکر نشده بود، از برخی تلاش‌ها برای رفع فیلتر توئیتر خبر داده و نوشته بودند طرحی در دست بررسی است که طبق آن پیامرسان تلگرام مسدود شده و به جای آن توئیتر از فیلتر خارج می‌شود.

عبدالصمد خرم‌آبادی در این‌باره گفت: «با توجه به نقشی که شبکه اجتماعی توئیتر در فتنه سال ۸۸ داشته، این شبکه به هیچ وجه رفع فیلتر نمی‌شود.»

او افزود: «حتی اگر اعضای کارگروه هم به لحاظ اکثریتی که دولت در این کارگروه دارد، به رفع فیلتر شبکه اجتماعی توئیتر رأی بدهد، این شبکه علاوه بر دستور کارگروه با دستور مقام قضایی هم فیلتر شده و به همین خاطر تصمیم کارگروه منجر به رفع فیلتر توئیتر نخواهد شد.»

مخالفان رفع فیلتر در حکومت ایران می‌گویند چنین خبرهایی با نزدیک شدن انتخابات ۹۶ ایران مطرح شده است. آن‌ها معتقدند که توئیتر پای ثابت «جریان‌های براندازی نرم» است.

پس از دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۱۳۸۸ و سرکوب مخالفان و قطع شدن راه‌های ارتباطی از جمله پیامک و کند شدن سرعت اینترنت و فیلتر شدن بسیاری از وبگاه‌ها، توئیتر یکی از ابزارهایی بود که توسط مخالفان دولت و مردم برای اطلاع‌رسانی سریع و مخابره آن مورد استفاده قرار گرفت. این نخستین بار بود که در دنیا از یک شبکه اجتماعی برای خبررسانی به این گستردگی استفاده می‌شد.