مخالفت با افزایش تصدیگری دولت و حضور مشروط اصلاحطلبان در انتخابات از موضوعهای سرمقاله روزنامههای بامداد امروز ايران است.
مخالفت با افزایش تصدیگری دولت
سرمقاله امروز روزنامه مردمسالاری با عنوان «دفاع از جايگاه مردم» در مورد رأی نیاوردن انتخاب طرح انتخاب شهرداران توسط دولت است.
در اين سرمقاله آمده است: «نمیتوان سخن از توسعه همه جانبه در جامعهای زد، اما مشارکت مردم در امور را مورد توجه قرار نداد. اصولاً اداره امور توسط مردم، سبب میشود که حل مشکلات و حرکت به سوی پيشرفت با سرعت بيشتری همراه باشد چرا که مردم، خود را در همه امور شريک میدانند و همين مشارکت عاملی است برای توسعه همه جانبه. شوراهای اسلامی شهرو روستا از آن دست ارکان تصميمگيری در کشور به حساب ميآيد، که نمونه عملی مشارکت سيستماتيک مردم در اداره امور شهری و روستايی است.»
نويسنده اين سرمقاله افزوده: «مشارکت دادن مردم در امور شهری، نيازمند ابزارهای نظارتی و اختيارات قانونی است که انتخاب شهردار توسط شوراها، يکی از اين ابزارهای قانونی به حساب ميآيد. اما گويا دولتیها، علاقهمندند که انتخاب شهرداران در کشور را در اختيار بگيرند، تا بدين ترتيب، از يک سو از جايگاه شوراها بکاهند و از ديگر سو عريض و طويل شدن دولت را رقم بزنند.»
در بخش ديگری از سرمقاله میخوانيم: «اين علاقه دولت به ورود به حوزه انتخاب شهرداران در حالی وجود دارد که طبق سياستهای جديد کشور، بايد از تصدیگریهای دولت در امور کاسته شود. آيا انتخاب شهرداران توسط دولت به افزايش تصدیگری دولت در امور و کاسته شدن نقش مردم در اداره امور، نمیانجامد؟ خوشبختانه، مجلس روز گذشته، به انتخاب شهرداران توسط وزارت کشور، رأی مخالف داد، تا بدين ترتيب اين طرح از دستور کار مجلس خارج شود.»
نويسنده سرمقاله مردمسالاری ادامه داده است: «بايد از نمايندگان مجلس تشکر کرد که با مخالفت خود با اين طرح، بر تصدیگری دولت نيفزودند و عملاً گامی در جهت دفاع از مشارکت مردم در امور برداشتند. البته، ضروری است مجلس طرح جامعی برای افزايش جايگاه شوراها تنظيم کند تا نواقصی که در حوزه مديريت شهری وجود دارد، رفع گردد. اما قطعاً انتخاب شهرداران توسط دولت، نه تنها مشکلی از مشکلات را رفع نمی کرد، بلکه عملاً دولت که قرار است طبق اصل ۴۴ از تصدیگریهايش کاسته شود، وارد حوزه اجرايی در مديريت شهری میشد.»
حضور مشروط اصلاحطلبان در انتخابات
سرمقاله امروز روزنامه آرمان با عنوان «درباره شرايط اصلاحطلبان» در مورد لزوم حضور اصلاحطلبان در انتخابات مجلس نهم پس از برآورده شدن خواستههایشان است.
در اين سرمقاله آمده است: «حضور حداکثری مردم در انتخابات در گرو حضور اصلاحطلبان است و اصلاحطلبان در صورتی در انتخابات شرکت میکنند که خواستههای آنها برآوده شود.» نویسنده این سرمقاله اشارهای به خواستههای اصلاحطلبان نکرده است.
نویسنده سرمقاله افزوده: «اگر شرايط به گونهای باشد که همه سلايق و عقايد که در چارچوب قانون اساسی کشور گنجانده شدهاند، امکان حضور در انتخابات مجلس را نداشته باشند، قطعاً انتظاراتی که از خانه ملت میرود، برآورده نخواهد شد.»
در ادامه سرمقاله آرمان آمده است: «اين حداقل انتظاری است که میتوان از يک مجلس توانمند داشت و اگر غير از آن باشد محال است که بتوان مطالبات مردم را از اقشار مختلف و درابعاد گوناگون تأمين کرد.»
سرمقاله افزوده است: «حضور حداکثری مردم در انتخابات در گرو تأمين شرايط اصلاحطلبان برای حضور در انتخابات است و اگر نتوانيم مجلسی برخاسته از رأی همه آحاد جامعه داشته باشيم در آينده برای نظارت بر اجرای امور، تدوين و تصويب قوانين و لوايح با مشکل روبهرو خواهيم بود. در شرايط فعلی جامعه حضور اصلاحطلبانی که هم قانون اساسی را قبول دارند و هم نشان دادهاند که به آرمانهای امام و ارزشهای نظام پايبند هستند و خود از پيشقراولان انقلاب بودهاند برای اداره امور کشور لازم و ضروری است.»
ساير مطبوعات:
سرمقاله امروز روزنامه تهران امروز با عنوان «يک رأی خردمندانه و يک پيشنهاد سازنده»
سرمقاله امروز روزنامه دنيای اقتصاد با عنوان «درباره نحوه مواجهه با نرخ ارز»