با وجود انتقادهای جدی افراد، سازمانها و نهادهای فعال حقوق بشر مخالف اعدام، قوه قضاییه جمهوری اسلامی، حکم اعدام یک متهم به «تجاوز به عنف، قتل عمد، آدمربایی و سرقت» را در ملاء عام به اجرا گذاشت. این اعدام صبح روز پنجشنبه اول مهر ماه در استادیوم ورزشی نیریز در استان فارس انجام شد و در تصاویری که از آن منتشر شده است، کودکان هم مشغول تماشای جان دادن فرد اعدامی هستند.
همچنین ورود زنان به استادیوم برای تماشای اعدام بلامانع بود و این در حالیست که آنها اجازه حضور در استادیومها برای تماشای مسابقههای ورزشی را ندارند.
مسئولان جمهوری اسلامی در پاسخ به انتقادهایی که از اجرای حکم اعدام در ملاء عام و در حضور کودکان میشود، همواره گفتهاند که این حکم به ندرت و در موارد خاص اجرا میشود (در حالی که در طول سه ماه گذشته دستکم هشت مورد اعدام در ملاء عام به اجرا گذاشته شده است) و در ساعاتی انجام میشود که کودکان بیرون از خانه نیستند و همچنین تمهیدات لازم برای عدم حضور آنها در محل اعدام اندیشیده میشود، اما عکسها و ویدئوهایی که معمولا پس از مراسم به دار آویختن متهمان منتشر میشوند، نشاندهنده حضور کودکان در کنار جمعیت علاقهمند به تماشای اعدام هستند.
در همین زمینه: اعدام در ملاء عام، نمایشی برای کودکان؟
اینها همه در حالیست که تقلید از مراسم دار زدن مجرمان به قصد بازی، تا به حال جان چندین کودک را در شهرهای مختلف ایران گرفته است:
امروز (اول مهر) و پس از اجرای حکم اعدام متهمی که س- ط ۳۳ ساله معرفی شده، محمدصادق رفیعی، دادستان دادگستری نیریز به خبرنگاران محلی گفته است که این پرونده به دلیل حساسیت بالا و جریحهدار شدن احساسات عمومی، بهطور ویژه در دستور کار دادگستری شهرستان نیریز و استان قرار گرفته و پس از انجام تمامی مراحل قانونی در محل استادیوم ورزشی شهدای نیریز اجرا شد.
سایت نبض نیریز، پایگاه خبری تحلیلی شهرستان نیریز در گزارش سابقه وقوع جرمی که به این اعدام منتهی شده، آورده است که ظهر روز چهارشنبه ٢٥ فروردین ماه امسال در یکی از روستاهای بخش آبادهطشک، دختری شش ساله به نام ستایش به وسیله س- ط ربوده شده و «پس از انجام نیات شیطانی و سرقت طلا و جواهرات»، به قتل رسیده است.
به دنبال بازداشت متهم، دادگاه با مجرم شناختن او در موارد اتهامی تجاوز به عنف، قتل عمد، آدمربایی و سرقت مقرون به آزار، او را به اعدام، قصاص، ۲۵سال حبس و ۷۴ضربه شلاق محکوم کرد.
در این گزارش همچنین آمده است که مادر ستایش طناب دار را بر گردن قاتل انداخته و پس از پایان مراسم دار زدن، حاضران در استادیوم از نیروی انتظامی و دادگستری شهرستان نی ریز برای دستگیری سریع قاتل و پیگیری حکم قصاص تشکر کردهاند.
در همین زمینه
چرا باید با اعدام مخالف بود؟
کسانی که مخالف هستند میتوانند متهمی که به خواهر هشت ساله شان تجاوز کرده را پای چوبه دار ببخشند و به خاطر تشویق وی ، متهم را دعوا دوباره بدهند تا سراغ مادرشان هم بیاید، من از مدیریت محترم زمانه استدعا دارم آدمهای بی ناموس را از محدوده این سایت دور سازد ، با کمال تشکر مهدی کرمانی
یک از از هزاران سلیمانی / 23 September 2016
ولی اعدام مشکلی رو حل نکرده باید مشکل از ریشه حل بشه چرا بعضی ها حاضرند به بچه هشت ساله تجاوز کنند به احتمال خیلی زیاد قبل تجاوز یا هنگام تجاوز متهم حتی یک درصد هم باور نداره گیر قانون خواهد افتاد و اعدام خواهد شد مثل کسی که اول جاده راه می افته بره مسافرت اگه یک درصد خطر تصادف و مرگ رو احساس کنه شاید نظرش عوض بشه و کلا بیخیال مسافرت بشه با اینکه بارها دیده و شنیده خیلی ها بر اثر تصادف جان خود را از دست دادند ولی باور نداره ممکنه این اتفاق برای او هم تکرار بشه
سعید / 23 September 2016
با سلام، من از جمله افرادی هستم که با اعدام مخالفم. ولی نه
در این مورد از جرایم. به واقع با وجود اجرای احکام اعدام در کشور عزیزمون، ولی متاسفانه هنوز هم شاهد این گونه جرایم هستیم.
چطور وقتی کسی مرتکب گناهی چون زنا (چه محسنه و چه هر جور دیگه) میشود. و بعد از آن. شخص رابه قتل میرساند. در موقع انجام آن به عاقبت کار فکری نمیکند. نظر شخصی من. اعدام برای زنا و قتل کمترین محکومیت است.با تشکر از…… زمانه،،،،،،
داود مهاجری / 23 September 2016