پلیس آلمان می‌گوید جسد مهاجمی را که در پاساژ المپیای مونیخ به روی مردم آتش گشود و ۹ نفر را کشت، یافته‌اند. او یک جوان آلمانی ایرانی‌تبار ۱۸ ساله است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، هوبرتوس آندره (Hubertus Andrä)، رئیس پلیس شهر مونیخ در کنفرانس خبری بامداد شنبه ۲۳ ژوئیه/ دوم خرداد گفت که انگیزه‌های این فرد هنوز نامشخص است.

به گفته رئیس پلیس مونیخ تیراندازی «توسط یک نفر به تنهایی» صورت گرفته و این فرد تابعیت دوگانه داشته است. هویت او ابتدا فاش نشد اما از حدود ساعت ۱۰ به وقت محلی در رسانه‌هایی همچون اشپیگل از مهاجم به اسم داوید اس (David S) نام برده شد.

۲۲ ژوئیه: مونیخ شامگاه وحشت‌زده‌ای داشت
۲۲ ژوئیه: مونیخ شامگاه وحشت‌زده‌ای داشت

در ساعت ۱۷:۵۲ عصر جمعه ۲۲ ژوئیه/ اول مرداد، فردی در یک شعبه مک‌دانلدز در مرکز خرید المپیا در شهر مونیخ تیراندازی کرد و ۹ تن را کشت و ۱۰ تن را زخمی کرد.

هوبرتوس آندره گفت که پلیس آلمان از انگیزه‌های فرد مهاجم هنوز اطلاعی ندارد و از آن‌جایی که او مرده است، پلیس نمی‌تواند از متهم بازجویی کند و همین مسأله را دشوارتر می‌کند.

جسد این فرد دو ساعت و نیم پس از تیراندازی پیدا شد و بر اساس استشهادنامه شاهدان عینی و فیلم‌هایی که توسط دوربین‌های مدار بسته ضبط شده،  تأیید شد که این فرد همان مهاجم است. پلیس می‌گوید که او پس از حمله اقدام به خودکشی کرد.

شاهدان گفته بودند که سه فرد مسلح را در محل حادثه دیده‌اند اما پلیس می‌گوید پس از تحقیق درباره دو مظنون دیگر دریافته است که آن‌ها ارتباطی با فرد مهاجم نداشتند.

رئیس پلیس مونیخ همچنین گفت که مهاجم هیچ نوع سوء پیشینه‌ای نداشته و نمی‌توان او را به هیچ‌یک از سازمان‌های تروریستی مرتبط دانست.

پلیس مونیخ هفت ساعت پس از این تیراندازی در این شهر اعلام «وضعیت هشدار» کرد و سیستم حمل و نقل شهری را به حالت معلق درآورد.

گمانه‌زنی درباره انگیزه کشتار

پلیس آلمان پس از انتشار خبر حادثه مونیخ گفت که به ظن قوی رخدادی تروریستی بوده است. پس از آن، حادثه با صراحت بیشتری تروریستی توصیف شد. اکنون پلیس انگیزه کشتار نامشخص می‌داند و در جست‌وجوی آن است که دریابد یک جوان ۱۸ ساله به چه انگیزه‌ای دست به کشتار جمعی و سپس خودکشی زده است.

پلیس در ساعات آغاز روز شنبه خانه‌ای را در محله ماکس‌فُراشتات (Maxvorstadt) وارسی کرده است که محله‌ای دانشجویی محسوب می‌شود. خانه بازرسی شده چند طبقه است. برخی رسانه‌های آلمانی می‌گویند این خانه خودِ فرد مهاجم بوده و برخی دیگر می‌گویند که این خانه محل سکونت پدر “داوید اس”است. اطراف خانه به محاصره پلیس درآمده است. شاهدان می‌گویند که مأموران مدارکی را جمع کرده و در چند کارتون از خانه خارج کرده‌اند.

مردم منتظر اطلاعات بیشتر درباره انگیزه حادثه هستند. گمان‌زنی در شبکه‌های اجتماعی طیفی از نظرات را دربرمی‌گیرد: انگیزه کشتار را عده‌ای روان‌پریشی می‌دانند و عده‌ای معتقدند که انگیزه ایدئولوژیک داشته است، آن هم یا به صورت وابستگی به گروه‌های راست افراطی، یا داعش و القاعده. کسانی به همزمانی حادثه با پنجمین سالگرد کشتار بزرگ در نروژ اشاره می‌کنند. در حادثه نروژ فردی به نام آندرس بریویک  با انگیزه‌های نژادپرستانه ۷۷ تن را کشت.

در رسانه‌ها از قول شاهدان حرف‌های مخلتفی به مهاجم نسبت داده می‌شود. یکی می‌گوید شنیده است که مهاجم با الله اکبر گفتن تیراندازی را آغاز کرده، و یکی دیگر مدعی است که او به ترکها فحش می‌داده. شاهدی هم مدعی شده که مهاجم گفته است آلمانی است، در محله‌ای که ساکنانش با کمک دولتی و حق بیکاری زندکی می‌کنند بزرگ شده و حالا می‌خواهد همه را بکشد.

بازگشت وضعیت عادی به شهر وحشت‌زده

مونیخ همچنان وحشت‌زده است. مردم یا ساکت و حیرت‌زده‌اند، یا در حال بحث و گمان‌زنی درباره حادثه. در موبایل‌ها به فیلم‌ها و عکس‌های حادثه می‌نگرند.

تا پاسی از شب رفت‌وآمد وسائل نقلیه عمومی به حالت تعلیق درآمده بود. رفت و آمد از صبح زود به حالت عادی درآمد.

در همین زمینه