مسئولین خوزستان از تعطیلی و نیمهتعطیلی یک هزار و ۶۰۰ واحد تولیدی و نرخ بیکاری ۴۷ درصدی در برخی از مناطق این استان خبر میدهند.
به گزارش خبرگزاری مهر، فرجالله خبیر سرپرست استانداری خوزستان عصر چهارشنبه ۱۹ خرداد گفت که یک هزار و ۶۰۰ واحد تولیدی دارای مشکل در این استان شناسایی شده است.
خبیر گفته است که وضعیت این واحدهای تولیدی در یک کارگروه ویژه بررسی و واحدهایی که امکان بازگشت دوباره به چرخه تولید را داشته باشند، برای دریافت تسهیلات به بانکها معرفی خواهند شد.
پیش از این وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران از اختصاص ۱۶ هزار میلیارد تومان اعتبار برای احیای واحدهای تولیدی راکد و نیمه تعطیل خبر داده بود. بر اساس اعلام مقامهای دولتی هفت هزار واحد تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل در ایران وجود دارد.
در همین زمینه هوشمند صفایی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان از تخصیص ۴۴۳ میلیارد تومان اعتبار برای راهاندازی واحدهای نیمه فعال در این استان خبر داد. به گفته او «طرح های نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصد» مشمول دریافت این تسهیلات خواهند بود.
نرخ بیکاری ۴۷ درصدی
خوزستان به رغم اینکه سهم بزرگی در تولید ناخالص داخلی ایران دارد، یکی از مناطق با نرخ بیکاری بالا است. بر اساس اعلام مرکز آمار نرخ بیکاری خوزستان در سال ۱۰.۹ درصد است.اما مسئولان محلی این نرخ بیکاری را غیرواقعی میدانند.
نماینده خوزستان در مجلس خبرگان سوم خرداد امسال گفته بود که نرخ بیکاری در این استان سه برابر میانگین کشوری است. به گفته او، عدم به کارگیری نیروهای بومی در پروژههای نفت و گاز یکی از دلایل افزایش نرخ بیکاری در خوزستان است.
در همین رابطه سرپرست استانداری خوزستان از نرخ بیکاری ۴۷ درصدی در برخی از مناطق استان خبر داده و گفته است که «پائین بودن نرخ بیکاری در برخی از مناطق به دلیل وضعیت مناسب اقتصادی نیست». به گفته خبیری مهاجرت جوانان جویای کار باعث پائین آمدن نرخ بیکاری در برخی از مناطق این استان شده است.
در همین زمینه
تعطیلی بخشی از صنایع فولادی ایران
۴۰ درصد واحدهای صنعتی کهگیلویه و بویراحمد تعطیل شدند
فقط ۸درصد صنایع قم با ظرفیت بیش از ۷۵درصد فعالیت میکنند