محمدجواد فتحی، عضو فراکسیون امید در مجلس دهم خبر داده که پرونده مینو خالقی با نظر رهبر جمهوری اسلامی بسته شده است.
در روزهای گذشته برخی از نمایندگان مجلس میخواستند بررسی اعتبارنامه مینو خالقی در مجلس انجام شود و وزیر کشور هم خواهان استفسار در مورد وضعیت این نماینده منتخب شده بود.
اما اکنون محمدجواد فتحی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا گفته است: «پیرو بحثی که در شعبه ۲ درخصوص طرح اعتبارنامه خانم خالقی مطرح کردهبودم، دیروز با دکتر لاریجانی دیداری داشتم و خدمت رئیس مجلس عرض کردم که باتوجه به استنادها و ادله حقوقی، این اعتبارنامه باید در اختیار مجلس قرار گیرد و از ایشان خواهش کردم که بهنوعی به شعبه دستور دهند که اعتبارنامه خانم خالقی هم مورد بررسی قرار بگیرد و به صحن بیاید.»
به گفته این نماینده، لاریجانی استدالهای مطرح شده را پذیرفته و بررسی این موضوع را در صلاحیت مجلس دانسته است. استدلال اصلی در این زمینه این بود که پس از موعد مشخص در قانون، شورای نگهبان دیگر حق ورود به مساله و رد صلاحیت کاندیداها را ندارد.
لاریجانی به محمدجواد فتحی گفته که پس از پیگیری مسئله از طریق وزیر کشور و رئیسجمهوری، این مسئله را از طریق رهبر جمهوری اسلامی هم پیگیری کرده و نظرش را به او هم گفته است
به گفته فتحی، رهبر ایران موضوع را به هیات حل اختلاف قوا ارجاع داده و این هیات نیز نظر شورای نگهبان را پذیرفته است و در نهایت، این نظر از سوی علی خامنهای به مجلس ابلاغ شده است.
اکنون با توجه به ابلاغ آنچه که نظر نهایی رهبر خوانده میشود به مجلس، مسئله از حیطه بررسی مجلس و دیگر قوا خارج شده است.
ماجرای رد صلاحیت مینو خالقی از سوی شورای نگهبان پس از برگزاری انتخابات و مشخص شدن نتایج آن، یکی از جلوههای نظارت استصوابی این نهاد است.
پس از شایعاتی درباره حضور نامتعارف مینو خالقی در خارج از ایران و انتشار عکسهای خصوصی او در شبکههای مجازی، شورای نگهبان آرای این کاندیدای نمایندگی از حوزه انتخابیه اصفهان را باطل اعلام کرد که با واکنشهای مختلفی روبهرو شد.
وزارت کشور و ستاد انتخابات گفتند اعتبارنامه نمایندهای که رای آورده باید در مجلس بررسی شود.
بررسی موضوع مینو خالقی، روز ۱۸ اردیبهشت به هیات پنج نفری حل اختلاف قوا احاله شد اما هیات حل اختلاف قوا، نظر شورای نگهبان در باره ابطال آرای مینو خالقی را تایید کرد.
عضو فراکسیون امید در مجلس دهم، در پاسخ به سوال دیگری درباره تکلیف نماینده جایگزین مینوخالقی، گفته است: «کسانی که استدلال کردند شورای نگهبان میتواند در این مسئله ورود کند، باید به دنبال پاسخ حقوقی این موضوع باشند. من هیچ پاسخی در این خصوص ندارم. چراکه نظر بنده این بود که این اعتبارنامه باید در مجلس بررسی شود و حال که فرمایش مقام معظم رهبری فصلالخطاب شده، باید به لحاظ حقوقی بررسی شود که سرنوشت این حوزه انتخابیه چگونه خواهد شد.ي
اکنون به نظر شورای نگهبان باید در اصفهان انتخابات میاندورهای برگزار شود اما فتحی گفته که مینو خالقی میتواند اعتراض کند تا هزینههای تبلیغاتی به او بازگردانده شود.
این نماینده مجلس دهم به اشکالات قانون انتخابات و آییننامه داخلی مجلس اشاره کرده و گفته این قوانین نیاز به اصلاح اساسی دارد: «در واقع قانون نباید تا این اندازه منعطف و قابلتفسیر باشد، بلکه باید صریح و شفاف باشد.»
رهبری یا حامیان او، هر روز بیشتر در جزئیات وادرا میشود به ورد. این دخالت در کوچکترین مسائل، بیش از پیش جایگاه رهبری خدشه دار میکند. از طرفی ضعف قانون مندی و دمراتیک بودن ظنام میراسند که تا این حد نامنعطف است و تحمل ناپذیری اش به سمت قهقرایی میرود!
ستوده / 01 June 2016