محمدتقی مصباح یزدی و سعید جلیلی در یک روز به دولت و توافق هسته‌ای حمله کردند و دولت را به ترس از کشورهای غربی و باج دادن به امریکا متهم کردند.

jalili-mesbah
مصباح یزدی و سعید جلیلی رابطه مراد و مریدی با یکدیگر دارند.

محمد تقی مصباح یزدی برخی از مسئولان دولتی را به «تأثیرپذیری از القائات دشمن» و یا «ترس از دشمن» متهم کرد.

مصباح یزدی که به پدرخوانده و رهبر معنوی جبهه پایداری معروف است عصر دوشنبه ۲۳ فروردین عنوان «معامله برد- برد» در توافق هسته‌ای را «اشتباه» دانست و مسئولان دولتی را به «باج دادن به آمریکا» متهم کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی مصباح یزدی، او در دیدار با جمعی از دانشجویان به صورت تلویحی توافق هسته‌ای را نشانه ترس مسئولان دولتی از تهدید نظامی و تحریم‌های اقتصادی «دشمن» دانست و گفت: «از این رو توجیه می‌کنند و می‌گویند باید تعامل برد – برد داشته باشیم.» او مدعی شد که «گاهی این ترس در سخنان برخی نیز کاملاً مشخص است و مثلاً می‌گویند اگر این برجام و مذاکرات نبود، امروز جنگ شده بود.»

مصباح یزدی که در انتخابات هفتم اسفند سال گذشته از راه‌یابی به مجلس خبرگان رهبری بازمانده، بدون نام بردن از گروه مشخصی گفت: «آن‌ها معتقدند که چهل سال دشمنی کرده‌ایم، چه فایده‌ای داشته است؟ لذا چاره‌ای جز تسلیم و سازش نداریم.»

او گفت: «برخی از نخبگان مؤمن که نظام و انقلاب را دوست دارند فکر می‌کنند که چاره‌ای جز سازش با آمریکا وجود ندارد». مصباح یزدی این افراد را «متأثر از القائات و تبلیغات دشمن» دانست و عنوان کرد: «البته چنین نیست که این افراد سوءنیت داشته باشند و یا خدای ناکرده عامل دشمن باشند و چه بسا واقعاً خیرخواه کشور هم هستند، اما فکر یا انگیزه‌شان تحت تأثیر تبلیغات و سخنان دشمنان قرار گرفته است.»

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود مدعی شد که رهبر جمهوری اسلامی ایران از ابتدا با مذاکره و توافق هسته‌ای مخالف بود: «اگر رهبری اصلاً به روی آن‌ها هم نمی‌آورد، از بزرگواری ایشان است.»

در همین رابطه سعید جلیلی که مسئولیت تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران را در دولت دهم عهده‌دار بود عصر دوشنبه ۲۳ فروردین در رشت گفت که «اگر رئیس جمهور بودم برجام را امضا نمی‌کردم.»

نماینده رهبر جمهوری اسلامی در شورای عالی امنیت ملی برخلاف مصباح یزدی، برجام را نتیجه «تسلیم قدرت‌های غربی در برابر مقاومت ایران» دانست و گفت: «آن‌ها اگر چاره دیگری داشتند به تحریم‌ها ادامه می‌دادند». جلیلی نیز مسئولین دولت وقت را به ترس از امریکا متهم کرد و گفت که «این تفکر که چون آمریکا قدرت دارد پس ما ناگزیر به مصالحه هستیم کاملاً اشتباه است».

او همچنین بدون نام بردن از مسئولان دولتی، از «کسانی که برجام را یک فرصت برای ایران می‌دانند» خواست که در برابر این‌که «چه کسانی مانع اجرایی آن هستند هم پاسخگو باشند.» پیش از این نیز برخی از اعضای جبهه پایداری در مجلس شورای اسلامی و فرماندهان عالی‌رتبه نظامی دولت را به باج دادن به کشورهای غربی و توافق بد متهم کرده بودند.

———————————————————————————————–

در همین زمینه