زمانه در هلند پا گرفته و بسیار مدیون پشتیبانی جامعه ایرانیان در این کشور است. رابطه فعال با این جامعه سرزنده و پویا از برنامه‌های زمانه است.

مجموعه‌ای را که در این صفحه می‌بینید، حاصل گفت‌وگوهای ما با چهره‌هایی از میان جامعه ایرانیان هلند است.

ما مایلیم پای صحبت افراد بیشتری بنشینیم و تجربیات مختلف را در زمانه بازتاب دهیم. همه تجارب مهم هستند، و از تجربه که سخن می‌گوییم آن را ما محدود به شغل و شهرت نمی‌بینیم.

آیا مایلید در برنامه “ایرانیان هلند” زمانه شرکت کنید؟ و شاید علاقه داشته باشید کسی را برای شرکت در این برنامه پیشنهاد کنید چون تجربه‌هایش را جالب می‌دانید. در هر دو حال با ما تماس بگیرید. از طریق ایمیل

[email protected]

در همین زمینه: زندگی و زمانه ایرانیان هلند

amsterdam-bycycle_Iranians

دانشمند و شهروند

دکتر بیژن مشاور

«بیژن مشاور»، پژوهشگر سرطان‌شناس و فعال مدنی است. او دکتر متخصص در سرطان خون است که از حدود ۳۰ سال پیش در هلند زندگی می‌کند. او کار علمی و فعالیت سیاسی را با هم ترکیب کرده و می‌گوید که به عنوان شهروندِ دارای مسئولیت مدنی، مشارکت در امور جامعه‌ای را که در آن زندگی می‌کند، ضروری می‌داند.


«آرزوهایم یکی یکی برآورده شد»

«مهرناز صالحی» خواننده، نویسنده و نقاش حدود سی سال است در هلند زندگی می‌کند. او در ایران سال‌ها آموزگار نابینایان بوده است. خانم صالحی در هلند هم به عنوان آموزگار زبان فارسی برای کودکان ایرانی مشغول به کار می‌شود اما در کنار آموزگاری، این فرصت را پیدا می‌کند که به دیگر زمینه‌های مورد علاقه‌‌اش هم بپردازد.


«کاش ما ده درصد آزادی اینجا را داشتیم»

Aks

«رضا کشاورزی» هفده سال است در هلند زندگی می‌کند. او در ایران آموزگار بوده و علاقه‌مند به فرهنگ و ادبیات. او در هلند، در کنار پرداختن به کارهای مختلف برای گذران زندگی، هم‌چنان به نویسندگی ادامه داده و قصه‌های زیادی به دو زبان هلندی و فارسی نوشته است و توانسته کتاب‌هایش را منتشر کند. رضا کشاورزی نقاشی هم می‌کند و در یک مدرسه به کودکان آموزش نقاشی می‌دهد.


پیوند میان علوم طبیعی و انسانی، کمک به حقوق بشر است

Foto_Damon_Golriz-juist-formaat

«دامون گل‌ریز» متولد اردیبهشت ماه ١٣۶٠ در تهران است. او و خانواه‌اش از سال ۱۳۷۴ و در سال‌های نوجوانی دامون، به هلند مهاجرت کرده‌اند. دامون تحصیل‌کرده رشته فیزیک مکانیک و در حال حاضر مدرس دانشکده علمی کاربردی لاهه و پژوهشگر گروه تحقیقاتی صلح بین‌الملل، عدالت و امنیت است.


«ایرانیان همیشه درگیر سیاست‌اند»

Foto Ammar 1

«عمار ملکی» متولد سال ۱۳۵۷ در تهران، حدود هفت سال است در هلند زندگی و تحصیل می‌کند. عمار ملکی در ایران تا مقطع کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک تحصیل کرده و سال‌ها در صنایع خودروسازی به کار و تحقیق مشغول بوده است. او در سال ۱۳۸۷ برای ادامه تحصیل به هلند آمد و در رشته سیاستگذاری عمومی از دانشگاه دلفت، مدرک کارشناسی ارشد گرفت. سپس تحصیلات خود را در علوم سیاسی و مطالعات میان فرهنگی تا مقطع دکترا در دانشگاه تیلبورگ ادامه داد.


«پیوند نسل اول و دوم مهاجران، نیازمند کار گروهی است»

مسعود والا

«مسعود والا» ۳۱ سال است ساکن هلند است. در ایران در رشته مهندسی ساختمان تحصیل کرده و فارغ‌التحصیل شده و چند سالی هم در این رشته کار کرده است. در هلند هم به همین حرفه ادامه داده و همچنین به تحصیل در دو رشته زبان انگلیسی و «هنر چند‌رسانه‌ای» پرداخته است. او به کارهای فرهنگی و اجتماعی هم پرداخته و تاکنون در پایه‌گذاری چندین انجمن فرهنگی در هلند شرکت داشته است.


«به کارم باور دارم»

????????????????????????????????????

«احمد پوری» بیش از ۳۰ سال است در هلند زندگی می‌کند و پیش از آنکه مجبور شود ایران را ترک کند، دانشجوی ریاضی و کامپیوتر بوده است. او در هلند هم به تحصیل ادامه داده و هوش مصنوعی و کامپیوتر خوانده؛ گرچه فرصت دفاع از تزش را پیدا نکرده است. از همان ابتدای اقامت در هلند، نگرانی برای وضعیت پناهندگان، احمد را به فعالیت در راه دفاع از حقوق پناهندگان می‌کشاند و سازمان دفاع از پناهندگی «پرایم» را بنا می‌نهد. سازمانی که از حقوق پناهجویان و کارگران مهاجری که مدارک اقامت قانونی ندارند یا پناهجویانی که پرونده‌شان بسته شده است، دفاع می‌کند.


اعطای مدال سلطنتی هلند به دانشمند ایرانی-هلندی

MHassanizadeh

پروفسور «مجید حسنی‌زاده» تحصیلات دانشگاهی خود را در سال ۱۹۷۵ در دانشگاه پهلوی شیراز به پایان رساند و سپس برای ادامه تحصیلات به دانشگاه پرینستون آمریکا رفت. پس از گرفتن مدرک دکترا به ایران بازگشت و در مؤسسات آموزشی و پژوهشی از جمله انستیتو تکنولوژی آبادان، دانشگاه صنعتی تهران و همچنین مهندسین مشاور یکم، به تدریس و تحقیق پرداخت. درسال ۱۹۸۴ برای فرصتی مطالعاتی یک ساله به هلند آمد و پژوهشی برای انستیتو بهداشت و محیط زیست هلند انجام داد که در پایان آن، این انستیتو از او دعوت کرد که برای تحقیقات بیشتر در هلند بماند. این منجر به اقامتی سی ساله در هلند شد.


«احساس می‌کنم وسط دنیا هستم»

nafis-niya

«نفیس نیا» شاعر، فیلم‌ساز و مترجم ادبی است. ۲۲ سال است در هلند زندگی می‌کند. در ایران در رشته فیلم‌سازی تحصیل کرده است. در هلند به تحصیل در رشته فیلمنامه‌نویسی پرداخته و فارغ‌التحصیل شده است. او در حال حاضر در دانشگاه به عنوان استاد مهمان تدریس شعر و فیلم‌سازی می‌کند. او مؤسسه فرهنگی هنری «انار» را در زمینه فیلم و ادبیات تاسیس کرده است تا از استعدادهای مهاجران گمنام در زمینه ادبیات و فیلم حمایت کند. همچنین از سال ۲۰۱۰ شرکت تولید فیلم «هزار و یک» را بنا نهاده است که فیلم‌های کوتاه، بلند، مستند و تبلیغاتی می‌سازد.


«ایران گذشته من است و هلند آینده‌ام»

Marzie

«مرضیه دادور» ۲۸ سال پیش با همسر و فرزندش به هلند آمده است. او که در ایران در شرکت نفت کار می‌کرده، از ابتدای ورودش به هلند شروع به فعالیت‌های اجتماعی کرده است. خانم دادور تا به حال با پروژه‌های مختلفی در ارتباط با پناهندگان مقیم هلند کار کرده است. او در هلند به تحصیل در رشته مهارت‌های مدیریتی در دانشگاه اراسموس روتردام پرداخته و تز تخصصی او درباره «بازتاب جنسیت در تدوین قوانین کار و انتگراسیون» بوده است.


بعد از ۵۸ سال زندگی در هلند، خواب کوچه‌پسکوچه‌های اصفهان را می‌بینم

D-foto

«داریوش مجلسی» قدیمی‌ترین ایرانی ساکن هلند است. ۵۸ سال پیش زمانی که او جوانی ۲۰ ساله بود، برای تحصیل در رشته کشاورزی به هلند آمد. در هلند ابتدا در دانشکده کشاورزی دی فن‌تر (Deventer) شروع به تحصیل کرد اما پس از مدتی به تحصیل در رشته علوم اداری و اقتصاد پرداخت. برای بالابردن شانس کار، ضمن کار روزانه در یک فرش فروشی، شبانه به تحصیل در رشته مدیریت کارگزینی مشغول شد.


توانایی‌های مهاجران راه را در جامعه میزبان باز می‌کند

moayed-roya

«رویا مؤید» از سال ۱۹۹۵ به هلند مهاجرت کرده و در آمستردام ساکن شده است.. او در شیراز به دنیا آمده، همان‌جا بزرگ شده و به تحصیل پرداخته است. هنگام انقلاب ایران، دانشجوی رشته راه و ساختمان بوده است. در هلند در کنار کار، به تحصیل در رشته مدیریت ارتباطات و اطلاعات پرداخته است. او همچنین مشغول فعالیت سیاسی در احزاب هلندی شده و یک دوره چهار ساله، نماینده حزب سوسیالیست در شورای شهر آمستردام بوده است.


دستاوردهای مهاجرت، آزادی یا نبودن در کنار خانواده به وقت مرگ؟

جهان‌بخش ولیان‌پور، نویسنده، شاعر و از اعضای هیأت مدبره زمانه

«جهان‌بخش ولیان‌پور» ۲۳ سال است در هلند زندگی می‌کند. در ایران در شرکت نفت جنوب، تکنیسین آزمایشگاه نفت بوده است. او در هلند به تحصیل در رشته مددکاری اجتماعی پرداخته و تا امروز به این حرفه مشغول است. او در کنار کار، به فعالیت‌های داوطلبانه اجتماعی در انجمن‌ها و احزاب مشغول شده است. او یک دوره چهارساله هم نماینده شورای شهر بوده است. از جهان‌بخش کتاب شعری هم به زبان هلندی منتشر شده که «آن روز» نام دارد.


«برای پیشرفت در جامعه علمی، لابی هم لازم است»

Farhad_Rezaie فرهاد رضایی

فرهاد رضایی از ۲۸ سال پیش ساکن هلند است. در رشته مولکول سلولی و ژنتیکی دانشگاه آمستردام تحصیل کرده و سپس در دانشگاه پزشکی لیدن موفق به گرفتن دکترای کلینیک ژنتیکی شده است.


«عاشق دیدن ایران هستم اما امکانش فراهم نیست»

1

دکتر نادر نادری، جراح کلیه و مجاری ادرار، دارای فوق تخصص در جراحی بازسازی مجاری ادرار و سرطان‌شناسی است. او از سال ۱۹۸۹ به هلند آمده و شروع به تحصیل کرده است. تحصیلات پزشکی‌ را در دانشگاه آمستردام انجام داد و بعد قسمت جراحی و قسمت اورولوژیک را در شرق هلند و آمستردام.


unnamed2