شیدا جاهد خواننده ممنوع از کار موسیقی سنتی ایرانی که برای بازخوانی تصنیف‌های علی اکبر شیدا شهرت دارد شامگاه ۹ اسفند در بیمارستان لاله تهران درگذشت.

sheyda jahed and her husband Masoud jahed
شیدا جاهد به همراه همسر و همکارش، مسعود

به گزارش «مهر» شیدا جاهد سال‌ها با بیماری سرطان مبارزه می‌کرد و در چند روز اخیر در کما به سر می‌برد. مسعود جاهد – آهنگساز، نوازنده و همسر این هنرمند که معمولاً با همسرش همخوانی می‌کرد در مورد بیماری جاهد پیش از مرگش گفت: «همسرم این اواخر خیلی زجر کشید و متأسفانه خیلی هم تنهاست.»

سیدعباس سجادی، مشاور معاون هنری وزارت ارشاد در این رابطه گفت: «شیدا جاهد از پنجشنبه ۶ اسفند ماه در بیمارستان لاله به کما رفت و در کمال تاسف ساعت ۲۲ یکشنبه ۹ اسفند دار فانی را وداع گفت.»

مشاور وزارت ارشاد جاهد را هنرمند «شریف حوزه موسیقی» خواند و گفته: «او با همه فراز و نشیب‌هایی که در این حوزه وجود داشت تمام تلاش خود را برای حفظ موسیقی اصیل ایرانی انجام داد و با وجود اینکه در طول عمر ارزشمند خود پیشنهادهایی از سوی کشورهای خارجی داشت در ایران ماند و آثار جاودانه‌ای را همراه با همسر خود مسعود جاهد خلق کرد.»

شیدا جاهد از خوانندگان قدیمی موسیقی سنتی است که پس از انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ کمتر نامی از او شنیده شد. پس از انقلاب او فعالیتش را با کنسرت‌هایی برای زنان آغاز کرد.

پس‌ازآنکه به زنان اجازه داده شد که در فضای بدون تفکیک جنسیتی با مردان همخوانی کنند، جاهد چند آلبوم به‌صورت هم‌خوانی با همسرش منتشر کرد. اما یکی از آلبوم‌هایش به تشخیص وزارت ارشاد دولت محمود احمدی‌نژاد و با ادعای غالب بودن صدای زن، ممنوع و جمع‌آوری و باعث ممنوع‌ از کار شدن این زن و شوهر هنرمند شد.

آلبوم «در فکر تو بودم» با بازخوانی شماری از تصنیف‌های علی‌اکبر شیدا سبب شهرت جاهد‌ها شد و آن را به یکی از پرفروش‌ترین آلبوم‌های سال تبدیل کرد. شیدا با همراهی و همکاری همسرش مسعود جاهد چندین آلبوم در قالب همخوانی منتشر کرده است که عبارتند از «کوچه‌های بی‌نشان»، «پنجره باز می‌شود»، «در فکر تو بودم» و «خسته‌ام از این کویر» را منتشر کرده بود.

سیدعباس سجادی گفته است که زمان و مکان برگزاری مراسم تشییع پیکر جاهد اعلام‌ خواهد شد.