در پی کنار کشیدن ۱۱ نماینده از فراکسیون «ندای تونس» در اعتراض به نقش روزافزون پسر الباجی قائد سبسی، رئیس جمهوری تونس در این حزب، حزب اسلامگرای النهضه قوی‌ترین حزب پارلمانی این کشور شد.

پارلمان تونس
پارلمان تونس

به‌گزارش رویترز، تصمیم نمایندگان «ندای تونس» در حال حاضر دولت ائتلافی این کشور را که النهضه نیز در آن سهیم است، تهدید نمی‌کند اما وضعیت ویژه‌ای را برای تونس که پس از حملات تروریستی سال گذشته در تلاش است تا از خشونت‌های تندروهای اسلامگرا جلوگیری کند و مشوق رشد اقتصادی است، ایجاد کرده است.

«ندای تونس» حزبی سکولار است که پس از «انقلاب گل یاس» (۲۰۱۱) تشکیل شد. در ماه‌های اخیر در این حزب دو جبهه مخالف یکی به رهبری حافظ قائد سبسی، پسر رئیس دولت و دیگری به رهبری محسن مرزوق، یکی از بنیانگذاران این حزب شکل گرفت.

پس از اولین جدایی‌ها در هفته گذشته، ۱۱ نماینده «ندای تونس» در پارلمان، امروز دوشنبه ۱۱ ژانویه / ۲۱ دی از صفوف آن جدا شدند. تعداد نمایندگان «ندای تونس» اکنون ۵۸ نفر است در حالی که النهضه ۶۹ کرسی در اختیار دارد. پارلمان تونس در مجموع ۲۱۷ نماینده دارد.

نمایندگان معترض «ندای تونس» گفته‌اند که آن‌ها ۲۸ نفرند و در روزهای آینده به تعداد کسانی که صفوف حزب را ترک خواهند کرد افزوده خواهد شد. آن‌ها می‌گویند خروج‌شان از حزب در اعتراض به سیاست حذف و انتقال قدرت دودمانی به پسر رئيس جمهوری است.

به‌گفته این نمایندگان بیم از آن‌که حافظ قائد سبسی کنترل «ندای تونس» را در دست بگیرد در روز یکشنبه با انتصاب او در کمیته مرکزی به مدیریت اجرایی حزب و عضو دبیرخانه آن، شدت بیشتری گرفت.

آن‌ها همچنین نگران بازگشت شیوه استبدادی دوران رئيس جمهوری سابق زین‌العابدین بن‌علی هستند. حکومت بن‌علی در پی تظاهرات گسترده مردمی در سال ۲۰۱۱ سرنگون شد.