علی تیموری، مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست ایران گفت در هشت سال گذشته ۱۶۶ پلنگ در نقاط مختلف کشور تلف شدند.

palang-irani

تیموری به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، ایرنا، گفت که این تعداد پلنگ عمدتاً در استان‌های فارس، گلستان، کرمان، زنجان، ایلام، خراسان رضوی و خراسان شمالی بر اثر «تصادفات جاده‌ای، شکار توسط شکارچیان متخلف و دامداران» تلف شدند.

پلنگ ایرانی، یکی از بزرگ‌ترین زیرگونه‌های پلنگ است که بومی غرب آسیا‌ست و در فهرست جانوران در معرض خطر انقراض قرار دارد.

این مقام سازمان محیط زیست ایران خبر داد که این سازمان برای حفاظت از این گونه در خطر انقراض، برنامه حفاظتی خود را از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ اجرا خواهد کرد.

به گفته تیموری، در این برنامه «حفاظت از پلنگ، بیمه پلنگ و بیمه خسارات ناشی از عملکرد پلنگ» گنجانده شده است.

ایران مهم‌ترین زیستگاه پلنگ در خاورمیانه است و جمعیت مناسب پلنگ در این کشور، امکان بقای گروه‌های کوچک این حیوان در قفقاز، شرق ترکیه و احتمالاً ترکمنستان را از راه مهاجرت‌های بین مرزی افزایش می‌دهد، با این حال تراکم جمعیتی پلنگ در ایران بسیار پایین است.

کاهش طعمه پلنگ بر اثر شکار انسان‌ها، گسترش پروژه‌های زیربنایی در زیستگاه پلنگ، مزاحمت‌های انسانی و از میان رفتن زیستگاه به دلیل چیدن گیاهان و قارچ‌های خوراکی، استخراج معدن، جاده‌سازی، جنگل‌زدایی، آتش‌سوزی و چرای دام از جمله عواملی است که منجر به تکه‌تکه شدن زیستگاه‌های این حیوان شده است.

جریمه شکار پلنگ ایرانی که تا سال گذشته پنج میلیون تومان بود، به ۸۰ میلیون تومان افزایش یافته است.