گروهی از روزنامه‌نگاران کشورهای اروپایی شکایتی را به دیوان عالی ارائه داده‌اند که بر اساس آن پارلمان اروپا مانع از دسترسی آن‌ها به صورت‌هزینه‌های ۷۵۱ نماینده شده است.

پارلمان اروپا متشکل از ۷۵۱ نماینده از ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا است. از سال ۱۹۷۹، اعضای این پارلمان با آراء عمومی و برای مدت پنج سال انتخاب می‌شوند.
پارلمان اروپا متشکل از ۷۵۱ نماینده از ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا است. از سال ۱۹۷۹، اعضای این پارلمان با آراء عمومی و برای مدت پنج سال انتخاب می‌شوند.

به‌گزارش بنیاد رادیو تلویزیون هلند (NOS)، روزنامه‌نگاران شکایت‌کننده در کشور متبوع خود براساس قانون آزادی اطلاعات و علنی بودن مدیریت، این درخواست را کرده بودند که در ماه سپتامبر گذشته درخواست‌شان رد شد.

این گروه ۲۹ نفره از روزنامه‌نگاران که در شبکه‌های رادیو –  تلویزیونی، روزنامه‌ها، مجلات و اینترنت فعال هستند، می‌خواهند به صورت‌هزینه‌هایی که به‌شکل دستمزدهای فوق‌العاده‌ به نمایندگان پارلمان اروپا پرداخت می‌شود، دسترسی داشته باشند اما پارلمان اروپا این درخواست را تاکنون رد کرده است.

طبق گزارش‌های پارلمان اروپا در سال گذشته ۴۷۴ میلیون یورو هزینه نمایندگان اروپا شده است که شامل حقوق، هزینه سفر و هزینه‌های عمومی می‌شود. این مبلغ ۲۵ درصد بیش از بودجه پیش‌بینی شده است. در کنار حقوق ثابت ماهانه، نمایندگان مبالغ فوق‌العاده‌ای برای هزینه‌های عمومی روزانه، چون هزینه رفت و آمد، دریافت می‌کنند. ماهانه تنها ۳،۲ میلیون یورو صرف هزینه‌های عمومی می‌شود که هیچ‌گونه نظارتی بر آن‌ها نیست.

پارلمان اروپا می‌گوید به دلیل حفظ حریم خصوصی نمایندگان درخواست بازبینی صورت‌هزینه‌های آن‌ها را رد کرده است. به‌گفته پارلمان اروپا رسیدگی به این درخواست مستلزم کار بیشتر است و تمام مدارکی که چگونگی هزینه‌های عمومی را نشان بدهند، در دست ندارد.