آتشسوزی در جنگلهای کوه باغله در استان لرستان پس از ۵۴ ساعت با وسایل ابتدایی مانند بیل و خاک مهار شد.
علی سلطانپور، دهیار روستای «دمرود افرینه» امروز چهارشنبه ۲۸ مرداد به خبرگزاری مهر گفته که وسعت و حجم آتشسوزی بالا بوده و به علت نبود امکانات مهار آتش «مجبور شدهاند» با دست خاک بر روی آتش بریزند و «با بیل به جدال سه روزه آتش بروند.»
امیررضا محمدینژاد، رئیس اداره محیط زیست «پلدختر» نیز سه روز آتش در جنگلهای بلوط باغله را «فاجعه زیستمحیطی» نامیده که «گونههای جانوری و گیاهی را کباب کرده و دل هر بینندهای را میسوزاند.»
بهگفته امیررضا محمدینژاد، «منطقه خسارتدیده محل و زیستگاهِ گونهها و پرندگان نادری از جمله کبک، تیهو و گراز است که با وقوع این آتشسوزی زیستگاهی برای آنها وجود ندارد.»
محمد قاسمی، دبیر کارگروه صیانت از جنگلهای لرستان میگوید که سالانه ۱۲ هزار هکتار از جنگلهای این استان نابود میشود.
مهرداد بهاروند، مدیرکل منابع طبیعی لرستان نیز چندی پیش گفته بود که ۹۰ درصد آتشسوزیها در جنگلهای این استان «توسط عامل انسانی» رخ میدهد.
«اختلاف کشاورزان و دامداران، بیاحتیاطی گردشگران و آتش زدن “پس چر” مزارع» از عوامل آتشسوزیها در سطح جنگلها و مراتع استان لرستان به شمار میرود.
بر پایه آمارها، از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ بیش از ۱۰ هزار هکتار از جنگلها و مراتع استان لرستان در آتش سوخته است.
شمار آتشسوزی جنگلها و عرصههای منابع طبیعی ایران در بهار و تابستان افزایش پیدا میکند. با این حال سازمانهای دولتی امکانات لازم را برای خاموش کردن آتش در اختیار ندارند. امکانات سازمان حفاظت محیط زیست و همچنین سازمان جنگلها و مراتع در ایران بسیار ناچیز است و محیطبانان گاهی با سطل و دبههای آب به خاموش کردن آتش میپردازند.
مساحت جنگلهای ایران بین ۱۱ تا ۱۴ میلیون هکتار برآورد شده است. مسئولان سازمان جنگلها میگویند در یک دهه گذشته بیش از ۱۴هزار فقره آتشسوزی در جنگلهای ایران رخ داده که در مجموع به ۱۵۰ هزار هکتار از سطح عرصههای طبیعی کشور خسارت وارد کرده است.