شعبه سوم دادسرای نظامی تهران با ابلاغ حکم قضايی خواهان توقف ساختوسازهای سپاه پاسداران در حريم بنای تاريخی عمارت کلاه فرنگی شده اما سپاه ساختوساز را همچنان ادامه میدهد.
روزنامه قانون گزارش داده که اين حکم قضايی خردادماه امسال به سپاه تحويل داده شده اما همچنان روند ساختوساز ميدان سپاه ادامه داشته و «حتی با سرعت بيشتر دنبال میشود.»
پيشتر نيز شورایعالی شهرسازی و معماری ايران فروردين ۹۴ اعلام کرده بود که عمليات ساختمانی در محدوده عمارت کلاه فرنگی بايد متوقف شود و نقشهها با توجه به ضوابط پهنه و ضوابط ميراث فرهنگی بازنگری و اصلاح شود.
چند روز پيش نيز محمدجعفر منتظری، رئيس ديوان عدالت اداری از ساختوسازهای سپاه در اين محدوده انتقاد کرده و گفته بود: «برادر عزيز سپاهی، میخواهی بسازی اول پروانه بگير، اگر اين در نقطهای است که نبايد تغيير کاربری داده شود، هر کسی میخواهد باشد؛ نبايد حقوق شهروندان را زير پا بگذارد. چطور به خودت اجازه میدهی در کلانشهری مثل تهران بدون پروانه چنين ساختمانی بسازی؟»
با اين حال سپاه پاسداران به هيچ يک از اين هشدارها و درخواستها توجهی نکرده و ساختوساز را متوقف نکرده است.
ابوالفضل قناعتی، عضو هيأت رئيسه شورای شهر تهران به روزنامه قانون گفته: «سازمان قضايی نيروهای مسلح اخيراً رأی قانونی داده که ساختوساز در ميدان سپاه متوقف شود و از سويی شورای عالی شهرسازی و معماری نيز رأی بر توقف داده ودر اين شرايط رعايت قانون الزامی است.»
به گفته او، با توجه به «احکام محکمی» که در اين زمينه صادر شده، شهردار تهران برای جلوگيری از ساختوساز بايد اقدام کند و اجازه ادامه کار در ميدان سپاه را ندهد.
عمارت کلاه فرنگی عشرتآباد يا کاخ عشرتآباد پيشين، ساختمانی از دوره قاجار است که در ميدان عشرتآباد (ميدان سپاه تهران) قرار دارد.
اين اثر در تاريخ ۲۳ فروردين ۱۳۴۶ با شماره ثبت ۶۴۸ بهعنوان يکی از آثار ملی ايران به ثبت رسيده است.
عمارت کلاه فرنگی به دستور مظفرالدين شاه قاجار در چهار طبقه ساخته شده است. این عمارت در میان باغ عشرتآباد قرار دارد.
پس از سقوط سلسله قاجار و روی کار آمدن سلسله پهلوی، این عمارت به شهربانی واگذار شد و به همین دلیل به پادگان عشرتآباد مشهور شد.
پس از انقلاب اسلامی ایران، اين پادگان توسط سپاه پاسداران مصادره شد و به «پادگان وليعصر» تغيير نام پيدا کرد.