غلامرضا مصباحی مقدم، نماينده مجلس ايران با انتقاد از تعداد زياد خبرگزاری‌های غيردولتی و وب‌سايت‌های اطلاع رسانی و روزنامه‌های داخلی، خواستار سازماندهی آنها توسط دولت يا قانون‌گذار شد.

iran press news

به گفته اين عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، «در بسياری کشورهای پيشرفته همچون آمريکا و انگليس و فرانسه که سطحی بالا از آزادی اطلاعات وجود دارد» تنها يک يا دو خبرگزاری مهم وجود دارد.

به گزارش خبرگزای ايسنا، مصباحی مقدم در ادامه گفت: «شايد تعدد خبرگزاری‌های ايران مايه افتخار در برابر ساير کشورها باشد، ۴۱ خبرگزاری مجوزدار از يک جنبه اثر مثبت دارد اما از صد جنبه تأثير منفی؛ جهت منفی اينست که خوراک اين ۴۱ خبرگزاری از کجا و چگونه تأمين می‌شود؟».

نماينده تهران در مجلس و رئيس پيشين مرکز تحقيقات اسلامی سپاه پاسداران با آفت خواندن تعدد خبرگزاری و روزنامه‌ها، دليل تأسيس اين خبرگزاری‌ها را تمرکز بر يک موضوع و مسئله خاص دانست، در حالی که آنها پس از تشکيل به دنبال حوزه های غير مرتبط می‌روند.

او از مطبوعات و رسانه‌های ايران خواست که در انتقال خبر و انتخاب تيتر درست، اخلاقی عمل کنند و اعتماد را به زندگی اجتماعی باز گردانند.

هر نهاد یک خبرگزاری

بسياری از نهادهای ايران از جمله هلال احمر، دانشگاه آزاد، قوه قضائيه، مجلس شورای اسلامی و غيره، پايگاه‌های خبری مختص خود را دارند.

خبرگزاری ابنا، متعلق به مجمع جهانی اهل بيت، ايسنا خبرگزاری دانشجويان ايران متعلق به جهاد دانشگاهی، ايلنا خبرگزاری کار ايران متعلق به جهاد دانشگاهی، خبرگزاری‌های تسنيم و فارس نزديک به سپاه پاسداران، خبرگزاری مهر متعلق به سازمان تبليغات اسلامی از جمله خبرگزاری‌های ايران هستند.

در اين ميان ايرنا خبرگزاری رسمی دولت ايران به شمار می‌آيد که پيش از انقلاب سال ۱۳۵۷ در ايران با نام پارس فعاليت می‌کرد.