نسرین ستوده، وکیل دادگستری می‌گوید فعالان حقوق بشر تفاهم هسته‌ای ایران و کشورهای قدرتمند جهان را مثبت ارزیابی می‌کنند اما معتقدند این تفاهم برای دستیابی به حقوق بشر در ایران کافی نیست. او گفت پس از این تفاهم ممکن است هجوم‌ها و حمله‌هايی به سمت منتقدان و فعالان صورت گيرد که بايد آمادگی کافی در این‌باره داشت.

نسرین ستوده: همواره [در حکومت ایران] قدرت در اختيار تندروها قرار دارد.
نسرین ستوده: همواره [در حکومت ایران] قدرت در اختيار تندروها قرار دارد.

نسرین ستوده در گفت‌وگویی با سایت سحام‌نیوز در روز دوشنبه ۱۷ فروردين‌ماه، اعلام کرد که فعالان حقوق بشر از پايان دادن به روابط خصومت‌آميز بين‌المللی استقبال می‌کنند تا شاید دولت در روابط داخلی با مخالفان و منتقدان خود نیز گفت‌وگو کند.

او در همین حال افزود: «تصور اين‌که با دستيابی به يک تفاهم بين‌المللی، فی‌نفسه و خودبه‌خود موجب گشايشی در روابط داخلی شود و درهای حقوق بشر به‌صورت معجزه‌آسايی به روی شهروندان باز شود تصوری اشتباه است.»

نسرین ستوده ششمين ماه تحصن خود را در اعتراض به محروميتش از وکالت درمقابل ساختمان کانون وکلا در تهران می‌گذراند. او بنیانگذار کارزار «حق کار، حق دگرانديشان» است.

این فعال حقوق بشر از این‌که «همواره [در حکومت ایران] قدرت در اختيار تندروها قرار دارد» اظهار تأسف کرد و گفت: «من فکر می‌کنم که مخالفان و منتقدان بايد خودشان را برای روزهای بدتر هم آماده کنند، چه بسا گروه تندروی حکومت برای اين‌که پيامی را ارسال کنند مبنی بر اين‌که هيچ تغييری در مملکت ايجاد نشده، دست به يک‌سری سخت‌گيری‌ها بزنند و به تحت فشار گذاشتن بيشتر مخالفان و منتقدان اقدام کند.»

او با تأکید بر این‌که پيش از اين هم شاهد چنين رفتارهايی از گروه‌های تندرو بوده‌ایم، گفت: «فشارهايی ممکن است ايجاد شود، هجوم‌ها و حمله‌هايی به سمت منتقدان و فعالان ممکن است صورت گيرد که بايد در مورد اين‌ها آمادگی کافی داشته باشيم.»

به‌گفته ستوده درهمه جای دنيا تحقق حقوق بشر به «فعاليت شهروندان و فعالان حقوق بشر در يک جامعه» و « دقت لازم و شهامت مدنی» آن‌ها وابسته است.

این عضو کانون مدافعان حقوق بشر در ایران از وضعیت حقوق بشر پس از روی کار آمدن حسن روحانی به‌عنوان رئیس‌جمهوری نیز انتقاد کرد و گفت: «هنوز آمار اعدام‌ها رو به افزايش است، وضعيت زندانيان سياسی هيچ بهبودی پيدا نکرده، برخورد با فعالان حقوق بشر، وکلا، روزنامه‌نگاران، دانشجويان، کارگران و زنان هيچ تغييری نکرده [است]».انتظار می‌رود در همه این موارد شرایط بهبود یابد.

احمد شهيد، گزارشگر ويژه در امور حقوق‌ بشر ايران نيز در جديدترين گزارش خود در بيست‌‌وهشتمين نشست شورای حقوق‌‌ بشر سازمان ملل، روز دوشنبه ۱۶ مارس / ۲۵ اسفند ۱۳۹۳ گفت وضعيت حقوق‌ بشر در ايران بدتر از سال‌های قبل شده است.

بیشتر بخوانید: احمد شهید: وضعیت حقوق‌ بشر در ایران بدتر از سال‌های قبل شده است

نسرین ستوده سلب مسئولیت کردن دولت ایران از مسائل حقوق بشری را با این استدلال که قوه قضائیه «مستقل» از قوه مجریه است و دولت قصد دخالت در کار قوه قضائیه را ندارد، رد کرد و گفت بايد مفهوم استقلال قوه قضائيه، به مفهوم قضائی وجود داشته باشد، نه اين‌که اين قوه در امور سياسی دخالت کند و «سياست کلی يک نظام، تحت تأثير تصميمات قضائی تعيين شود».

نسرین ستوده پیش از این در ۱۳ شهریورماه ۱۳۸۹ بازداشت و به ۱۱ سال حبس تعزیری، ۲۰ سال محرومیت از وکالت و ۲۰ سال ممنوعیت از خروج از کشور، محکوم شد. در دادگاه تجدیدنظر حکم این فعال حقوق بشر به شش سال حبس تعزیری و ۱۰ سال محرومیت از شغل وکالت کاهش یافت. او اکنون در راه حق کار فعالیت می‌کند و در شش ماه اخیر نیز چند بار به‌طور موقت بازداشت شده است.