محمد جواد ظریف می‌گوید ایران آماده است با سفارت بریتانیا در تهران مانند سایر سفارتخانه‌ها رفتار کند.

وزیر امور خارجه ایران در بازگشت از سفر به کابل در جمع خبرنگاران گفت ایران تصمیم به برقراری مجدد روابط خود با بریتانیا گرفته است و بازگشایی سفارت‌خانه‌ها جدای از مسائل سیاسی یک روند فنی و اداری دارد و نیازمند تفاهم‌هایی است.

Javad Zarif
ظریف می‌گوید ایران تصمیم گرفته روابطش را با بریتانیا دوباره برقرار کند

به گزارش خبرگزاری ایسنا، ظریف در این گفت‌وگوی مطبوعاتی اظهار داشت ایران توقع دارد بریتانیا نیز با سفارت ایران در لندن رفتاری مشابه با سفارتخانه‌های دیگر داشته باشد.

پیش‌تر نمایندگان کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نسبت به بازگشایی سفارت بریتانیا در تهران تا پایان سال خورشیدی ۱۳۹۳ اظهار خوشبینی کرده بودند.

عباس‌علی منصوری آرانی، نماینده مجلس ایران و عضو گروه دوستی پارلمانی ایران و بریتانیا در آذرماه سال ۹۳ اعلام کرده بود رایزنی‌ طرفین برای بازگشایی هر چه سریع‌تر سفارت بریتانیا در ایران ادامه دارد و هر دو طرف با دیدی مثبت در این رایزنی‌‌ها مشارکت دارند.

به گفته این گروه از نمایندگان مجلس، چند صد هزار ایرانی در بریتانیا زندگی می‌کنند و بسیاری از بازرگانان ایرانی سرمایه‌هایشان معطل مانده است که باید فکری برای این افراد کرد. همچنین عدم ارتباط با بریتانیا باعث شده بسیاری از ایرانی‌ها از طریق ترکیه و امارات برای ویزای بریتانیا اقدام کنند و این گونه هزاران دلار ارز از کشور خارج می‌شود.

بیشتر بخوانید: نمایندگان مجلس ایران برای مذاکره در مورد سفارت‌ بریتانیا به لندن می‌روند

سال ۲۰۱۱ (۱۳۹۰) در حمله گروهی که خود را «دانشجویان بسیجی» می‌نامیدند، ساختمان سفارت بریتانیا آسیب دید. خودروها و بسیاری اشیا و وسایل درون سفارت نیز تخریب شدند. به دنیال این واقعه، بریتانیا سفارت خود را در ایران بست و به کارکنان سفارت ایران در لندن نیز دستور داد فورا خاک آن کشور را ترک کنند.

پس از انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری در ایران و روی کار آمدن حسن روحانی، دو کشور تمایل خود را برای بهبود روابط اعلام کردند.

ایران نگران حضور داعش در افغانستان است

وزیر امور خارجه ایران در گفت‌وگو با خبرنگاران، حضور  گروه «دولت اسلامی» (داعش) در افغانستان را نیز مخل امنیت کل منطقه عنوان کرد و گفت حضور این نیروها در نزدیک مرزهای ایران تهدیدی جدی برای کشور محسوب می‌شود.

به گفته ظریف یکی از مهم‌ترین چالش‌ها در افغانستان حضور نیروهای خارجی است که ناامنی در داخل افغانستان و زمینه برای افراطی‌گری فراهم می‌کند. حضور نیروهای خارجی در افغانستان بهانه‌ای است که افراطیون سعی دارند به وسیله‌ آن برنامه‌ریزی کنند و سربازگیری انجام دهند.

وزیر امور خارجه ایران همچنین در مورد اختلاف‌های موجود بین ایران و افغانستان بر سر مساله آب رودخانه هیرمند اظهار داشت: «موضوع آب در رابطه با رودخانه‌های هیرمند، هامون و هری‌رود به لحاظ زیست محیطی و استفاده از آب مورد بحث است و نیاز است تا ایران به عنوان یک کشور پایین دستی از این رودخانه‌ها طبق عرف و مقررات بین‌المللی بهره‌مند شود».

در همین زمینه

British-Embassy-Tehran-4

تلاش‌ برای بازگشایی سفارت بریتانیا در تهران

کمیسیون امنیت مجلس برای ارتقای رابطه با بریتانیا شرط گذاشت