اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور ایران در جلسه‌ای که شنبه، ۲۷ دی/۱۷ ژانویه با هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران برگزار کرد، با اشاره به رسوایی مالی بابک زنجانی، از فساد در وزارت نفت در دولت محمود احمدی‌نژاد در پوشش «خصوصی‌سازی نفت ایران» پرده برداشت.

اسحاق جهانگیری: دست‌های پشت پرده پرونده بابک زنجانی افشاء شود
اسحاق جهانگیری: دست‌های پشت پرده پرونده بابک زنجانی افشاء شود

به گزارش خبرگزاری مهر، اسحاق جهانگیری در دیدار با نمایندگان اتاق بازرگانی گفت در دولت پیشین هرگز فروش نفت به بخش خصوصی سپرده نشده است. بابک زنجانی ظاهراً تنها بازرگانی‌ست که در دلالی نفت ایران با دولت سهیم بوده است.

به گفته معاون اول رییس جمهور دولت پیشین ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار از درآمد نفتی را در اختیار بابک زنجانی قرار داده بوده که بین پیمانکاران فروش نفت توزیع کند.

پیش از این کل بدهی‌ بابک زنجانی به وزارت نفت بیش از دو میلیارد یورو اعلام شده بود. رکن‌الدین جوادی، معاون وزیر نفت در مرداد ماه سال جاری خبر داده بود که از این مبلغ، تنها ۵٠ میلیون دلار از محل فروش یک دکل حفاری به خزانه دولت برگشته است.

نام بابک زنجانی با بسیاری از رانت‌خواری‌ها و تخلفات عظیم مالی در دوران دولت محمود احمدی‌نژاد از جمله مدیریت سعید مرتضوی بر سازمان تأمین اجتماعی، انتقال یک کانتیر طلا و فروش نفت ایران درآمیخته است.

روسیاهی برای کشور

اسحاق جهانگیری گفته است: «اگر پول بابک زنجانی به خزانه دولت برنگردد، روسیاهی آن برای کشور باقی خواهد ماند. مردم منتظرند خبر بازگشت این پول به خزانه را بشنوند.»

معاون اول رییس جمهور، رییس پیشین بانک مرکزی را متهم کرد که ساعت‌ها با بابک زنجانی جلساتی برگزار کرده است.

Zanjani babakبیشتر بخوانید: درباره بابک زنجانی

جهانگیری این پرسش را مطرح کرد: «چه کسی پشت بابک زنجانی بوده؟ دست‌های پشت‌پرده باید افشا شود.»

محمود بهمنی که از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲ ریاست بانک مرکزی ایران را به عهده داشت، بلافاصله به گفته‌های معاون اول رییس جمهوری واکنش نشان داد. او به خبرگزاری «تسنیم» گفت فروش نفت در دولت پیشین به بانک مرکزی ربط نداشته. او همچنین هرگونه ارتباط با بابک زنجانی را تکذیب کرد و افزود که در اتاقش به روی همه باز بوده است.

محمود بهمنی در پایان دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد اعلام کرده بود که در هدایت بانک مرکزی استقلال نداشت و تابع دستورات رییس جمهور وقت ایران بود. بابک زنجانی هم همواره خود را «سرباز بسبیجی در جبهه اقتصادی» می‌نامید. او ادعا کرده است که همه فعالیت‌هایش زیر نظر وزیر نفت و مسئولان وقت و «کاملاً شفاف» بوده است.

قوه قضائیه و دارایی‌‌های پنهان زنجانی

به گفته معاون اول حسن روحانی، قوه قضائیه به دولت اطلاع داده است که از دارایی بابک زنجانی چیزی باقی نمانده. آن مختصر باقیمانده هم قرار است به وزارت نفت واگذار شود.

جهانگیری احتمال داده است که دارایی بابک زنجانی در جایی پنهان شده باشد و تلویحاً از قوه قضائیه خواسته است که با تمهیداتی، دارایی بابک زنجانی را کشف کند و به خزانه دولت برگرداند.

پیش از این بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران اعلام کرده بود که دارایی بابک زنجانی حتی دو دهم بدهی‌های او نیست.

معاون اول رییس جمهور خواهان افشای دست‌های پشت پرده در اقتصاد ایران شده است.

وزارت دارایی بریتانیا اکتبر سال ۲۰۱۴ تحریم برخی نهاد‌ها و افراد ایرانی را لغو کرد. رفع تحریم‌ها بر اساس رأی دادگاه اتحادیه اروپا تحقق پیدا کرد و شامل شرکت ملی نفت‌کش ایران، دانشگاه صنعتی شریف و بابک زنجانی می‌شد.

عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران پیش‌تر گفته است که پرونده بابک زنجانی بزرگترین پرونده اقتصادی در تاریخ انقلاب اسلامی و یک پرونده ملی است. مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری هم در توصیف دامنه مالی این پرونده اعلام کرده که زنجانی از جیب هر ایرانی ۱۱۰ هزار تومان پول برداشته است.