کره شمالی برای ساعتها از نقشه اینترنتی دنیا حذف شده بود. روشن نیست موضوع به اختلالات فنی باز میگردد یا حملات سایبری هدفمند.
روز دوشنبه ۲۲ دسامبر، ارتباط اینترنتی کره شمالی با جهان پیرامون به طور کامل و برای ۹ ساعت قطع شد. کارشناسان آمریکایی از جمله متیو پرینس، از شرکت امنیت آنلاین «گلاود فلیر» به شبکه خبری «سیانان» گفتهاند: «انگار کره شمالی از صفحه اینترنت محو شد.»
قطع ارتباطات اینترنتی به صورت موقت، امری عادی است اما کارشناسان امنیت آنلاین در آمریکا احتمال میدهند که آفلاین ۹ ساعته در کره شمالی، به یک حمله سایبری در پیوند با ماجرای «سونی پیکچرز» مرتبط باشد.
احتمال این هست که گروهی از هکرهای «مستقل» با استفاده از شگرد «بمباران ترافیکی»، شبکه اتصال اینترنتی کره شمالی را از کار انداخته باشند.
دولت آمریکا کره شمالی را در هک دادههای «سونی پیکچرز» مقصر میداند و از شواهد آشکار و پنهان در این زمینه خبر داده است. کره شمالی اقدام هکرها در حمله به سونی پیکچرز را ستوده اما تاکید میکند که در این حمله دست نداشته است.
در هجوم گروه هکری موسوم به «محافظان صلح» که با استفاده از رمز ورود یک کارمند پیشین «سونی پیکچرز» صورت گرفته، هزاران سند داخلی سونی و اطلاعات شخصی و محرمانه بازیگران هالیوود ربوده شدهاند. فیلم کمدی موسوم به «مصاحبه» که شخصیت اصلی آن رهبر کره شمالی است، در شمار اسناد ربوده شده قرار دارد.
تهدید به عدم نمایش فیلم «مصاحبه» موجب شد که سونی اکران برنامهریزی شده این فیلم در سینماهای زنجیرهای آمریکا را لغو کند. این ضرری میلیارد دلاری به کمپانی سونی خواهد زد.
بیشتر بخوانید: انتقاد اوباما از لغو نمایش فیلم «مصاحبه» به خاطر تهدید سایبری
مصاحبه» یک فیلم کمدی است. در این فیلم سازمان سیا به دو گزارشگر آمریکایی مأموریت میدهد که به کره شمالی سفر کرده و به بهانه مصاحبه با رهبر کره شمالی او را ترور کنند.
بیشتر شهروندان کره شمالی کوچکترین اطلاعی از آفلاین شدن کشورشان نداشتهاند زیرا افراد معدودی امکان دسترسی به اینترنت را دارند. گروه اندکی که کامپیوتر دارند، تنها میتوانند از نوعی اینترنت داخلی استفاده کنند. نیویورک تایمز مینویسد، کره شمالی تنها ۱۰۲۴ شناسه کامپیوتر دارد. حتی از موبایل نیز صرفا برای تماسهای داخلی استفاده میشود.
موضوع آفلاین ۹ ساعته کره شمالی در حالی است که شورای امنیت سازمان ملل برای نخستین مرتبه سرگرم بررسی گزارشی در مورد نقض سیستماتیک حقوق بشر در این کشور است. آمریکا مایل است این گزارش به دیوان بینالمللی کیفری در لاهه ارجاع شود.
فرانسه، استرالیا و بریتانیا نیز از چنین تصمیمی استقبال کردهاند. دیپلماتهای مقیم سازمان ملل میگویند چین به عنوان تنها متحد پیونگ یانگ، چنین اقدامی در شورای امنیت را وتو میکند.