احمد خاتمی، در نماز جمعه تهران گفت با رعایت خطوط قرمز از مذاکرات هسته‌ای حمایت شود. وی نخستین شرط را حفظ ظرفيت غنی‌سازی اورانیوم دانست.

احمد خاتمی: سايت فردو مثل نطنز بايد ظرفيت غنی‌سازی خود را حفظ کند. بايد ماهيت آب سنگين اراک محفوظ بماند.
احمد خاتمی: سايت فردو مثل نطنز بايد ظرفيت غنی‌سازی خود را حفظ کند. بايد ماهيت آب سنگين اراک محفوظ بماند.

به گزارش منابع خبری ایران، احمد خاتمی، عضو مجلس خبرگان در این‌باره گفت: «ظرفيت غنی‌سازی به اندازه‌ای که مورد نياز کشور است بايد حفظ شود و نيازمان را نيز ما خودمان و نظام جمهوری اسلامی ايران تعيين می‌کند و نه ديگران.»

وی همچنین تأکید کرد: «سايت فردو مثل سايت نطنز بايد ظرفيت غنی‌سازی خود را حفظ کند. بايد ماهيت آب سنگين اراک محفوظ بماند.»

طبق توافق اتمی ایران و کشورهای گروه ۱+۵ در ژنو، غنی‌سازی اورانیوم تا ۲۰ درصد می‌بایست در ایران متوقف شود، میزان اورانیوم موجود در این کشور کاهش یابد و فعالیت‌های ایران در تأسیسات غنی‌سازی سوخت نطنز، فردو و راکتور آب سنگین اراک گسترش پیدا نکند.

احمد خاتمی افزود: «اين حرفی که بعضی‌ها گفتند که هر توافقی بهتر از عدم توافق است اسمش پذيرش ذلت است، توافقی که توأم با ذلت باشد يک توافق ننگين و و غيرقابل قبول ملت است، عدم توافق با عزت بر توافق ننگين اين چنينی شرافت دارد.»

چند روز پیش خبری مبنی بر ایجاد کارزاری توسط شش هنرمند سینما، عباس کیارستمی، اصغر فرهادی، مجید مجیدی، رخشان بنی‌اعتماد، رضا میرکریمی و محمد مهدی عسگرپور با عنوان «نه به عدم توافق [هسته ای]» منتشر شد که در آن آمده بود «هیچ توافقی بدتر از عدم توافق نیست». پس از انتشار این خبر، در ایران مخالفت‌هایی با این نوشته ابراز شد و مجید مجیدی نیز گفت با آن مخالف است.

«هل‌هل زدن» و «ثانيه‌شماری» برای رابطه با استعمارگران

احمد خاتمی در بخش دیگری از سخنان خود در نماز جمعه به دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا، حمله کرد و سخنان وی علیه ایران در سازمان ملل را «دروغ» دانست و «اظهارات سخیف» خواند.

کامرون در سخنان خود گفته بود: «ما با ایران اختلاف نظرات شدیدی داریم. حمایت ایران از سازمان‌های تروریستی، برنامه هسته‌ای‌اش، رفتارش با مردمش، تمامی این مسائل باید تغییر کند.»

احمد خاتمی گفت: «مردم انتظار به‌جايی داشتند که رئيس‌جمهور در نطق‌شان در سازمان ملل جواب اراجيف نخست‌وزير انگليس را می‌داد، اما به هر حال با قدری تأخير ما از اين‌که از سوی ايشان اين اظهارات محکوم شد، تشکر می‌کنيم.»

وی همچنین از آن‌چه «ذوق‌زدگی و استقبال برخی از روزنامه‌نگاران داخلی» از ملاقات کامرون و حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران عنوان کرد، به‌شدت انتقاد کرد و گفت: «به کجا می‌رويد؟ طوری تيتر زده‌ايد که انگار ساليان سال، هل‌هل می‌زديد و ثانيه‌شماری می‌کرديد برای ارتباط با اين دولت استعمارگر… آدم احساس می‌کند اين‌ها بی‌قرار هستند برای رابطه با استعمارگران.»