پس از بینتیجه ماندن گفتوگوهای دو کاندیدای انتخابات افغانستان، عبدالله عبدالله در نشستی مطبوعاتی اعلام کرد که نتیجه«تقلب شده» را نمیپذیرد. او گفت در روزهای آتی تصمیم نهایی خود را میگیرد.
عصر دوشنبه ۱۷ شهریور، عبدالله عبدالله نشستی مطبوعاتی در کابل برگزاری کرد و از بینتیجه ماندن گفتوگوهای سیاسی با احمدزی خبر داد. عبدالله گفت خود را بر اساس «آرای پاک مردم» برنده انتخابات میداند ولی پس از مشورت با ستاد انتخاباتی خود و مردم، تصمیم سیاسی خود را اعلام میکند.
ابتدا قرار بود عبدالله عبدالله روز یکشنبه ۱۶ شهریور موضع خود در قبال مذاکرات با اشرفغنی احمدزی را اعلام کند اما پس از تماس تلفنی با باراک اوباما، این اقدام را به دوشنبه موکول کرد.
روز یکشنبه، ۷ سپتامبر، باراک اوباما هر دو سیاستمدار را تشویق کرده بود که هرچه زودتر برای تشکیل یک دولت واحد ملی به توافق برسند تا بحران سیاسی در افغانستان پایان یابد. او در گفتوگوی تلفنی خود با هر دو نامزد تاکید کرد غلبه بر بحران کنونی و تشکیل هر چه سریعتر دولت باعث میشود تا کمکهای بینالمللی به افغانستان تداوم یابد و به این ترتیب ثبات و امنیت کشور حفظ شود.
عبدالله پیشتر تاکید کرده بود که اگر در مذاکره با احمدزی به نتیجه نرسد، مستقلا دولت تشکیل میدهد و گفتوگوهای سیاسی را ترک میکند.
در نتیجه مقدماتی انتخابات دور دوم ریاست جمهوری افغانستان، اشرفغنی احمدزی ۴۴,۵۶درصد و عبدالله عبدالله ۴۳.۵۶ درصد آرا را به دست آوردهاند. با اعتراض عبدالله به تقلب گسترده و پس از میانجیگری وزیر خارجه آمریکا و سازمان ملل، قرار شد آرای تمامی ۳۴ ولایت این کشور، طی سه هفته بازشماری شوند.
نتیجه بازشماری آرای انتخابات ریاست جمهوری افغانستان تا ۱۲ سپتامبر اعلام میشود. گمانه زنیهای نخستین نشانگر پیروزی احمدزی هستند اما این امر مورد قبول ستاد عبدالله نیست.
اختلاف میان نامزدهای ریاست جمهوری در افغانستان و عدم تشکیل دولت جدید، به نگرانیهای زیادی در مورد آینده سیاسی کشور و احتمال جنگ داخلی و یا قدرت گرفتن طالبان دامن زده است.
امید میرفت پس از پایان بازشماری آرا، اشرفغنی و عبدالله عبدالله در مورد تشکیل دولت وحدت ملی با یکدیگر به توافق برسند. در طرح «دولت وحدت ملی»، قرار بود برنده انتخابات رئیس جمهور و فرد بازنده رئیس شورای اجرایی دولت باشد.
تیم انتخاباتی اشرفغنی احمدزی گفته است تصمیم عبدالله عبدالله خلاف قانون است و هرگونه تصمیم غیرقانونی سبب می شود که افغانستان به عقب برگردد.
از زمان انتخابات و اختلافات پس از آن، طالبان بر دامنه حملات خود افزوده است. چهار روز پیش از موضعگیری اخیر عبدالله، طالبان به قصد بمبگذاری، به بک پایگاه امنیتی در غزنی یورش برد. در این حمله ۲۶ نفر کشته و ۱۵۰ نفر زخمی شدند.